Kaydol
Giriş

sthenofors

Stheno Fors
High Admiral
İstanbul
Şubat 2024
Henüz bize kendisinden bahsetmemiş...
En son medyalar tümü
Takip ettikleri tümü
Takipçileri tümü
İstatistikler
Diziler detay
T. Süre
T. Bölüm
377 / 407
Filmler
T. Süre
1g 5sa
T. Film
10 / 19
 
Cevapladığı yorumlar
DrHellCat Dark Jedi » Sosyal » İtiraf
Kulaklığımın pedi açılmaya başladı, üreticiyle iletişime geçtim ülkemize kargolama yapmadıklarını söylediler ben de üşenmedim 1 saat uğraştım ve diktim 😂 Varsa sizin de bu şekilde eserleriniz görmek isterim
benim bi sennheiser kulaklık vardı hala daha duruyor, pedi açılmıştı içindeki sünger gözüküyordu, amazon globalden orijinalini bulamadım ama imitasyon ürün buldum benim modele uygun, gayet de kaliteli geldi taktım kullanıyorum valla. iyi uğraşmışsın :)
Paradox Sith Saber » Sosyal » Genel
Gizlenen 14 yanıtı da gör! Çatlarsın yoksa...
bu hem ayranım dokulmesın hem de kıcıma bir sey girmesin tarzı takılan bir haber hesabı. susma sustukça sıra sana da gelecek diye boşuna demiyoruz.
Eraybpt’in kaç yıllık emeği, adamın ne yanlışını gördünüz ki? Vallelonga
Paradox bpthaber'in eray ile bir alakası kaldı mı bilmiyorum eğer kaldıysa bu erayında değiştiği anlamına gelir. Vallelonga gayet haklı bir yorum yapmış. Şu bir gerçek zorla veya isteyerek bunu bilmiyoruz fakat bpt haberin hükümet güdümüne girmesi en az 1 sene önceye dayanıyor. Kimse muhalif olduğunu söyleyemez. Bu sebepten 1 sene önce sitenin genel haber kısmından kaldırdım bende.
kesinlikle doğru. bpthaberin ilk zamanlarıyla şu anki paylaşımlarının en ufak alakası yok, yandaşlık yaptıklarını bile rahatlıkla söyleyebiliriz. aptal saptal paylaşımlarda bir numara bir sayfa ayrıca
sthenofors e yandaşlık yapıyorsa niye kapatılıyor hesabı? Vader ben de kaldırdığını farketmedim siteden ama eray zaten sürecin içinde değşl başındaydı, tabii konuşmayalı uzun zaman oldu, bilmiyorum artık bu oluşumla alakalı bağlantısı kaldı mı ama şöyle bir şey var, muhalif olmasa bile neden kapatılıyor muhalif olup olmaması kapatılmasına gerekçe gösterilemez, yani ister hükümete yakın olsun ister tam tersi yine aynı şeyi söylerdim onca yılın emeği hiç olacak diye, bi ara instagram kapanmıştı geri almışlardı
Paradox yukarıdaki paylaştığın yazıyı erayın yazdığı açık ortada. Onu falan geçtim de, ülkede belediyelere falan kilit vuruldu, seçilmişler alaşağı edildi ve hala edilmeye calışılıyor.

Bunların hiç biri sana dokunmadıda ucundan kenarından tanıdığın erayın twitter sayfası mı kapatılıyor diye rahatsız oldun onu tam anlayamadım?

Evet oda kapatılamaz ama buna varana kadar çok daha büyük hukuksuzluklara ses çıkarmayan paradoxun bazı şeylerin farkına varsın diye bpthaberin mi kapatılması gerekiyordu. Bu çok ilginç geldi bana.
Vader katılıyorum, haklısın bir sürü gündemde olay var ama böyle şeylere de kayıtsız kalmayacağımız anlamına gelmiyor ki ne alaka abi, sen zaten benimle alakalı bir görüşün var ki bu asla değişmiyor, aklındakiyle alakası yok ama bu düşüncenin emin ol. Ayrıca böyle büyük kitleler toplulukları da etkilediği için her anlamda önemli. Ha, yandaşlık muhalefetlik konusunda bir şey diyemem.

Ben de eskiden bpt de erayla çalışıyordum da o yüzden beni daha fazla “rahatsız etti” diyim senin tabirinle o zaman

Sen bize söyle, senin için tarafsız sağlam bir haber kaynağı ne, biz de faydalanalım abi
Paradox ekşisözlük de çok değil daha bir yıl olmadı erişim engeliyle karşılaştı, şimdi baktığında platformda yazılan 100 girdinin 5i veya 10u akpartinin paralı trolleri tarafından yazılıyor ve bu hesaplar ekşisözlük yönetimi tarafından açıkça destekleniyor yüzlerce kanıt var bunun hakkında. sırf o siteye-hesaba erişim engeli geldi diye yandaşlık yapmadıkları anlamına gelmiyor.

şunu da not düşeyim ekşisözlük türkiye üzerinde görebileceğin en eski forumlardan bir tanesi, çok köklü bir kullanıcı kitlesi vardı zamanında. bu platform 99 yılından beri var, 26 yıllık yani, bpt gibi 4-5 yıllık bi yer de değil
sthenofors tamam da hocam, afaroz mu edilmesi lazım illa böyle insanların ben onu diyorum. Şimdi bir şeyler yazıcam, yine beni savunucu falan sanacaksınız ama ben zıt görüşümdeki insanlara da saygı duyuyorum ama sizin bu yaptığınız “sempatizanlık yapıyorsa yasaklansın, engellensin oh iyi olmuş” kafasında bir şey. Bu ne kadar doğru? Yani sizden bizden olmayan herkese yapılan tavır ayrıştırıcılık değil mi? Bu beni rahatsız ediyor. Mesela adam vip dağıtıcak, istediğine verebilir sorun yok, yazmış ki tek şartı akp li olmaması :D yani bu sosyal medyada böyle linçlenip dalga geçildiği için kimsenin kimseye saygısı kalmıyor. Bu dediklerimi yine başka yerlere çekeceksiniz ama ben kendimi biliyorum o yüzden açıklamama gerek yok kendimi. Sadece içimdekileri söylemek istedim.
Paradox İnsanların görüşlerine tamamen saygım var, ben insana insan olduğu için saygı duyarım, sadece insana değil her tür canlıya saygım ve sevgim fazlasıyla var.

Para adamın değil mi? İstediğine verir istediğinize vermez aga, buna da platformun yönetimi dışında kimse karışamaz. Parasını istediği gibi harcaması o kişinin en doğal haklarındandır.
Bu bir noktada ayrımcılığı girmiyor mu? Evet giriyor, fakat haklı sebepleri var.
"sempatizanlık yapıyorsa yasaklansın iyi olmuş" şeklindeki görüşler de ayrımcılık değil mi? Evet ayrımcılık, fakat haklı sebepleri var.

Burada açık açık parti düşmanlığı yapmayacağım ve bunun için çok fazla geçerli sebebim var, fakat şunu söylemeliyim ki, kimse kalkıp da "şu partiye oy veren şöyle böyledir, teröristtir" diye post açmıyor, böyle bir post açılsa o zaman post sahibine istediğin gibi saldırabilirsin.
ülkedeki iktidarın partisi uzun yıllardır ahlaki değerlere sığmayacak laflar etmiştir, ülkenin siyasetiyle açık açık dalga geçmiş ve insanları çileden çıkartmıştır, tamamen kasıtlı ve planlı şekilde fazlasıyla yanlış olan bir sürü politikayı izleyip hepimizin hayatını birebir olarak etkilemiştir. bu güruhun takipçileri ve teşkilatın içerisindeki kişiler, ki bu kişilerin bazıları aynı zamanda vatandaşı olduğumuz türkiye cumhuriyeti ülkesinin çeşitli kollarında bakanlık yapmış ve hala daha yapan kişiler (en basit örnek melih gökçektir) iğrenç açıklamalarla, yolsuzluğun daniskasıyla insanları kudurtup milletin ayarlarıyla oynamıştır ve insanların aklıyla sayısız defa dalga geçmiştir.
İnsanımızın bu tiplere düşmanlık beslemesi çok doğal ve gayet sebeplere dayalı bir durumdur.
Bu güruhun ahlaksızlıklarını görmezden gelip böylesine küçük bir konuya kafayı takmış olman komik, bence bu görüşlerini gözden geçir.
Paradox Valla knk kb ama milletin iradesini hiçe sayan partinin ideolojisi saygıyı hak etmiyor.
sthenofors görmezden geldiğimi kim söyledi? Sırf bu paylaşımı yaptım diye mi? Mesela ben gidip bi spor paylaşımı yapayım, memleket kırılıyor siyasiler içeri atılıyor banane senin maçından mı diyeceksiniz? Bu sayfa kapatılıyor diye paylaşım yaptığım için de bu düşünce oldu. Ben muhalifmiş iyi olmuş gibi paylaşımları anlamsız buluyorum. Yani kişi hükümeti de savunabilir ama her yerde linç yiyor.

Birçok insan bu tarz büyük kitlelerden düşünce ve fikirleri değişiyor. A Haber izleyen adam orada yazılana inanıp savunuyor. Sözcü, Fox izleyen adam ona göre laf söylüyor. Bu da tıpkı onun gibi bir şey. Ben neyi gözden geçirecekmişim? Yani kapatılmasın dediğim için mi görüşüm yanlış oldu?
Elessar2147 ama hakaret, aytırıcılık yapamazsın mevzu bu. Benim de hoşuma gitmiyor, sevmiyorum ama kimseye ayrıştırıcı, küçümser, üstten bakarak laf söylemiyorum.
Paradox Paradox :D kanka karşıdaki saygılı mı yaklaşıyor sence?
Onlara göre muhalifler terörist, açım diyen yalancı, hak arayan dış güçlerin ajanı.
Hatta daha da aşırıcılarının bunların kadınları ganimet olmalı söylemleri bile var.
Akpnin bi ton yediği boku görmeyip hala oy veren insana neyin saygısını duymamı bekliyorsun.
Bir çok çoluk çocuğun geleceğiyle oynayan insanları destekleyenlere hakaret edemem mi?
Bu işi onlar başlattı unutma.
Paradox
terör örgütlerini savunan ve bunların destekçiliğini yapan insanları da ayırmayalım o zaman?
çünkü bu kişiler sadece görüşlerini belirtiyorlar, mesela bir insan neden sadece teröristlerin eylemlerine ve terör birliklerine sevgi, sempati beslediği için ayrımcılığa uğrasın ve linç edilsin ki? bu eylemlerin arkasında yatan sebepleri haklı buluyorsa ve hatta bu eylemlere katılıyorsa neden bu insan sırf bu görüşü yüzünden hakarete ve ayrımcılığa maruz kalsın?

benim gözümde terör örgütlerine sevgi duyan insan ile iktidara sevgi duyan insanın kafa yapısı birbirinden çok da farklı değildir, bu düşünceyi idrak etmek de zor değil.
gözünü kapatıp kulaklarını tıkayıp yaşıyorsan orası sana kalmış.
sthenofors haklısın ama aynı eleştiriyi kendi savunduğun taraf için de yapıyor musun? Yapıyorsan tamam ama yapmıyorsan fanatizm yaşıyorsundur.
Paradox ahaber izleyen orada gördüklerine inanıp falan savunmuyor. Tayyip anamı sikse anam suçludur diyen insanlardan bahsediyoruz. Bu adamların Tayyip'i umarsızca savunması için herhangi birşey izlemelerine gerek yok. Klasik anadolu halkı çünkü. Bu fırsatın 100 yılda bir ele geçirebileceklerinin çok iyi farkındalar. Bir hiçken, bahçe belleyip kahvede yanık, okey oynamaktan başka hiç bir şekilde bir becerileri dahi yokken, kısaca avam olarak nitelendirilen yaşadığı toplumun en alt yabakasını oluştururken yıllar boyunca haset ederek baktıkları, ağam, paşam diye bi tarafını yağladığı, sırf işini yaptırabilmek için karşısında el pençe durduğu okumuş cahil olmayan kesme şuanki düzen ile kök söktürüp onların deyimiyle "çatlattıkları" için bu düzenden ülke batsa vazgeçmemek için uğraşacaklar.

Kendi çıkarlarından başka birşey değil akpyi savunmaları. Kendi cocuğunun geleceğiymiş, yok ekonomiymiş, yok ülke işgal edilecekmişl zerre umurlarında olduğunu sanmıyorum. Git görmek istiyorsan "oğlanın bir geleceği olmayacak onu çalıyorsun" de, sana diyeceği tek şey "ben bahçe belliyoğmm oda bellesin" olacaktır.

Din, min falan hikaye kendi çıkarları söz konus olunca zerre din min umursamadıklarına en ufak örnek. Bugünkü mevzu neydi. Akıl hastası öz kızının nişanlısından hamile kalıp onla kaçan ana. Esra Erolda mıydı?

Al sana klasik anadolu güruhu. Bak kafa kapalı, yersen.

Zamanında Aysun Kayacıya ne kızıyorlardı. Dağdaki çobanla benim oyum bir mi dediğinde. Kimse çobana falan saygı göstermek zorunda değil bugün bunu çok iyi anladı herkes.
bu konuda söylenecek inanılmaz fazla söz var, bu bahsi geçen güruhun ve takipçilerinin ülkeye, insanımıza, geleceğimize ve kültürümüze verdiği zarar anlatmakla bitmez.
lord vader çok güzel ve sade bir dille ana fikri anlatmış, üzerine daha da bir şey eklemeye gerek bile kalmamış.
eline sağlık lordum.
11:53 charlie abi naptın sen... kahkaha attım yeminle, napıyon olumm :DDDDD
bence en müthiş bölümlerdendi bu arada ben çok sevdim konsepti ve harbiden bayağı güldüm
polatcbk Sith Warrior » Sosyal » Genel
Yaptığınız işi veyahut okuduğunuz bölümü nasıl seçtiniz? Avrupaya üniversite okumaya gideceğim fakat çevremde örnek olabilecek/konuşabilecek birisi olmadığı için bölümü dahi seçemiyorum.
Gizlenen 16 yanıtı da gör! Çatlarsın yoksa...
Silah zoruyla seçtirmişlerdi bana ne güzel tarih bölümü kazandıydım sözelden gittiler haritacı yaptırdılar tercihimi silip 2 sene yarrak gibi trigonometri çözmeyle uğraştım
Yaklasik 3 sene once buna benzer bi soru sormustum 1074092 hala ne olmak istedigimi bilmiyorum, yaptigim siralamaya gore annemle babam ne okuyacagima karar verdi bende fazla korkak olduğumdan cesaretsiz olduğumdan bir sene daha mezuna birakmak istemedim ve yazdim, suanda da surunerek okumaya calisiyorum, en kısa zamanda kurtulmak istiyorum bu bolumden, kurtulmam için bi hedefim olmalı ama hala ne olmak istedigimi bilmiyorum bu durum beni cidden cok yıpratiyor. Herhangi birine bi bolum hakkinda bir sey sorayim "o cok zor, onda atanamazsin, onda para kazanamazsin, okumasi zor" lan ben sunu fark ettim gercekten her bolum kendi icinde zor ve beraberinde zorluklar getiriyor ama gercekten isteyen insan halleder yani, onemli olan ne istedigini bilmek ama onu da bilemiyoruz, sonumuz ne olcak acaba.. Ne yapmak istedigimi bilsem direkt ona yonelecegim cabalayacagim ama bilmedigim icin bi motivasyonum yok ve harekete gecemiyorum. Gelmisim 21 yasina hala ne olcam diye dusunuyom yazik valla bana da yazik aileme de yazik
aliheyn ya olm ahawhdwakh en azından neyi istediğini bilmişsin en başta ben hep sonrasını düşünüp vazgeçiyor gibi oluyorum.
Bigfrizzyhead Ben de senden pek farklı değilim ya ana konu olarak. Ne okuyacağımı bilmiyorum. Sevdiğim şeyler vs var hobilerim de var karakterim de oturmuş vaziyette ama sürekli Ya? düşüncesi oluyor. Computer Science okusam matematik kısmı korkutuyor. Ne denli matematik var bölümün içerisinde bilmiyorum. İşletme veya ticaret ve pazarlama tarzı şeyler okusam acaba spor hobimle birleştirebilir miyim veya tutunabilir miyim düşüncesi oluyor. Çünkü gittiğimde TR'ye geri dönmek istemiyorum avrupa hakkında da pek bilgim yok türk kafasıyla düşünüyorum bölümleri veya iş hayatını. Bunun dışında psikoloji vs severim ama okuyacak kadar c1 ingilizce kasamam gibi 1 senede. aile ve akrabalardan da benim gibi olan yok çünkü hepsi yeteneğiyle bir yere gelen kişiler. Ressam, grafiker, profesyonel sporcu, aşçı, güneş paneli tesisat vs el işi. Tek okuyarak bir şey yapacak olan benim o yüzden kendi kendime bir şeyler düşünüp duruyorum. Euro bazında okula para verip o şekilde yaşayacağım için ulan ya zortlarsak diye de düşünüyorum çünkü hem çalışıp hem okuyacağım.
Ben seçmedim zira pek çalışma isteği olan biri değilim. Hayat beni bir alan yönlendirdi ben de o alanda kendimi ortalama üstü hale getirip rahata erince hırsımı bıraktım.

Genel olarak çalışmaya pek hevesim yok, kafama atarsa işi bırakıp saçma sapan bir yere gidip orada burada sürtecek kıvamda gibiyim.

Muhtemelen 35’i vurmadan kendi işimi kurarım diye hayal ediyorum, çiftçilik veya inşaat düşünüyorum.

Herhangi bir x konusunda çok hırslı/istekli olanları anlayamıyor ve kıskanıyorum. Benim şu an hırslı olduğum tek konu siyasal islamcılara olan nefretim.
Ben bu konuda şanlıydım, üniversite tercihlerim zamanında rehber öğretmenim benden bir takım testler çözmemi istedi - tabi o zamanlar bu testlerin isimlerini bilmiyordum ama sonra zamanla ben de o testlerin ne olduğunu öğrendim - önce kişilik tipimi ölçtüğü Myers Briggs testini (MBTI) çözdürdü, kişilik tipimin yazar, çevirmen, editör, danışman gibi mesleklere yatkın olduğumu söyledi, ardından bir tane daha test çözmemi istedi ve daha sonra öğrendim ki bu test, yani Holland Testi direkt olarak kişinin yatkın olduğu mesleği ölçmeye yönelik bir testmiş ve test sonucunda da benzer şekilde yazar, fotoğrafçı, tasarımcı, eğitmen, editör v.b sonuçlar çıktığını söylemişti. Zamanla gördüm ki bu sonuçlar çok büyük oranda bana uyuyordu. Basın mensubu olarak bu saydıklarım ve dolaylı yoldan bağlantılı olan konularda çalışmaktan hep zevk aldım, karakterimle de uyumlu olduğunu gördüm. Bu yüzden sana tavsiyem önce MBTI Testini (Myers Briggs Type Indicator) çöz ve karakter tipini öğren, çünkü her karakter tipinin yatkın olduğu konular, alanlar, meslekler var ve ardından Holland Testi'ni çözüp çıkan sonuçla ortak noktaları yakalayıp, ortak noktalardan ilerlemeye çalış.

Bilmem, testlere göre ilerlemek sana ne kadar doğru ve risksiz gelir ama ben bu şekilde zamanında rehber hocamın da yardımıyla meslek seçimi yaptım ve gayet memnunum.
Vallelonga Sondaki kısmına katılıyorum ya hayatımda hiç hırslı vs olamadım gerçi düşündüğümde herhangi bir şeyden mutlu da olamıyorum iyiymiş deyip geçiyorum. Ama ben çalışsam da çalışmasam da rutinim hep aynı değişmiyor. +40 yaş gibi yaşıyorum. Spor yap iş yap kendini geliştir bir şeyler öğren her gün tekrarla. Sosyal faaliyetlerden veya gürültülü ortamlardan keyif almıyorum sürekli dışarıda gezmeyi kafede orada burada oturmayı da sevmiyorum. Bana pasif gelir bağlasan senin mantık çiftlik veya dağın birine gidip yerleşirim ahahawkd

TechnicaLL O tarz testleri ben yıllardır ortalama 5-6 ayda bir aklıma geldikçe yaparım fiks aynı şey çıkıyor INTP nadiren ISTP. Önerdiği meslekler de %80 benimle uyuşuyor fakat ben bu noktadan sonra kopuyorum işte. Kendi potansiyelimi sorguluyorum hep. Mantık ve problem çözmeyi çok seviyorum. ama mesela gidip CS okusam ne kadar iyi olabilirim ki diyorum aklıma matematik seviyesi geliyor. Pandemi lisenin ortasına geldiğinden hiçbir bilgim yok. Psikoloji, sosyoloji, antropoloji tarzı sözel bölümlere de ingilizcem yetmez. iki ucu boklu değnek olarak kaldı. ELTE veya Metropolitan Üniden birilerini bulsam ders veya sınav içeriklerini alsam kafam bir nebze daha rahatlar belki ama bilmiyorum. Zaten bunlardan birini okusam işsiz kalmam avrupada veya TRde.
kendi tecrübemi paylaşim şöyle detaylıca sıkılmazsan oku sonuna kadar :D. ben petrol mühendisliği okudum, yandal olarakta makine mühendisliğini bitirdim ek olarakta yazılım alanına ilgim vardı liseden beri. kendi seçimimi şu şekilde karar verdim; küçüklükten beri klasik doktor avukat bilmem ne diye hayallerim vardı büyüyünce şunu olcam bunu olcam muhabbetleri işte, yaş ilerledikçe lise çağlarında falan yazılım alanına daha çok yöneldim ve yazılım mühendisliği okurum diye düşünüyordum.

sonra bi gün annem geldi komşunun çocuğu petrol mühendisliği okumuş 10bin dolar maaş alıyomuş falan diye muhabbet döndü ben bi anda tamam ben de petrol okuyim o zaman diye karar verdim. yazılım alanından da hemen vazgeçme sebebim diplomam olmayıversin kendimi kendi imkanlarımla geliştirir freelancer olarak yine iş yaparım, ne bileyim bi uygulama çıkarır satarım köşeyi bulurum diye hayal kurdum hep.

hani ilkokulda hep derlerdi seveceğiniz sıkılmayacağınız bir iş bulun falan diye nasihat verirdi öğretmenler falan ama ben üzerinde düşündüğümde ben hangi işi yaparsam yapayım kendi işim olmadığı sürece illaki sıkılırım 20 sene 30 sene 40 sene bi şirkette emekli olana kadar çalışmak hangi iş olursa olsun beni sıkar kafasında olduğum için kendi diploma alan seçimimi de buna göre yaptım, her türlü sıkılcam zaten bari en iyi hangisi kazandırcaksa onu okuyayım diye. tam olarak o sebepten de seçtim petrol mühendisliğini okudum bitirdim, baktım makine mühendisliğiyle çok ortak ders var ekstradan bi kaç ders almam lazım sadece o kadar okumuşken onu da ekleyim bari diye de makine mühendisliğini ekledim. aklımın bi köşesinde beyin cerrahlığı falan da vardı ama tıp alanı sadece mezun oldun işe girdin değil, mezun olduktan sonra bile ömrün boyunca okuyormuşsun gibi kendini sürekli o alanda geliştirmek zorunda olduğundan kendimi o kadar kasmak istemedim açıkçası ona harcayacağım vakte kendi işimi kurarım diye düşünüyordum hep. he şu da var, şimdi düşünüyorum atıyorum tarih öğretmenliği petrol mühendisliğinden daha çok kazandırsa tarih öğretmenliği okur muydum diye, okumazdım. tamamen %100 bi şekilde para kazanma amacı da yok aslında seçtiğim alanın ufaktan da ilgimi çektiği için bu alana yönelmiş oldum.

yani uzun lafın kısası ben okuduğum bölümü tamamen en çok parayı nerde kazanırım, nerde birikim yapıp kendi işimi kuracak sermayeyi vakti bulabilirim diye göz önünde bulundurarak seçtim. hayat zaten büyü oku işe gir evlen çocuk yap emekli olmayı bekle maratonunda olduğu için, temel amaç para kazanmak mantığı yani.

tavsiyemi de çok umursarsan eğer şöyle tavsiye verebilirim;

şimdi ben tanımıyorum seni ilgili olduğun konular neler, hobilerin neler, hayallerin neler vs. ama bölüm seçiminde eğer seni tutan şey atıyorum benim matematiğim kötü ben mühendislik okuyamam veya ne bileyim ingilizcem kötü şu şu bölümlere ingilizcem yetmez şeklinde düşünme. okumaya başlayıp kendini zorladığın zaman illaki öğrenip yapıyorsun, okula da bunun için gidiyorsun zaten. şahsen ben lisede sayısal derslerden 0-30 arası notlarla sürekli derslerden kalan hatta bu yüzden lise1'i 2 defa okuyan, sabaha kadar cs oynayıp geometri dersinde uyuyan bi öğrenciydim :D ama üniversitede aldığım dersler termo1 termo 2, calculus 3, diff equations falan nerdeyse olabilecek en ağır sayısal dersleri aldım bitirdim. yaş ilerleyince de o çalışma ciddiyeti daha çok oturuyor, bide kafaya koyarsan okuyacam yapacam diye ona göre seç okumak istediğin bölümü derim ben. ha benim yazdığım şeyden de şunu çıkarma git en çok para kazandıran bölümü oku değil, finans okuyup mezun olup aylık 5k da alabilirsin 50k da alabilirsin o tamamen senin işindeki başarına bağlı. kariyerde, okulda veya uğraşacağın her işte elde ettiğin başarı doğuştan gelen benim kafa şuna basıyor buna basıyor gibi şeyler değil tamamen senin verdiğin emeğe bağlı meyvesini yiyeceğin bişi.

yani bölüm seçiminde okumak isteyipte yok abi o bölümü ben yapamam zor olur şeklinde düşünme, zorlansan da yapar eder okursun illaki. he kendine hiç ama hiç güvenmiyorsan da yine senin bileceğin iş.

ben imkansız diye bi şeye inanmıyorum mesela ve tamamen hayattaki kendi hayallerime ulaşmak için çabalıyorum, okuduğum bölüm yaptığım iş ise bu hayallere ulaşmamda bi aracı sadece. diploma dediğin şey bi kağıt parçası sadece ve istediğin kariyerde pushup görevi görecek bir şey, hangi bölümü okursan oku senin yeterli çabayı göstermen gerekiyor ki istediğin kurduğun hayallere ulaşabilesin.
hangi ülke düşünüyorsun?
kişisel ilgi alanın neyse akademik kariyerini onun üzerine yapmanı tavsiye ederim
Ben genel anlamda bir bakınıp en çok hoşuma gidecek olanı seçtim (sosyoloji) çok bir iş alanı yok farkındayım zanten hala daha okuyorum ama okurken istatistik dersi alınca hem kafamın bastığını hem de karşıma güzel fırsatlar çıkabileceğini fark ettim. Çok körlemesine yapmadığın bir tercih olduğu müddetçe süreçte illaki yapabileceğin ve ilgini çekecek bir şey bulabilirmişsin gibi geliyor. Sosyoloji tercih ederken yazılım öğrenip bunun üzerine odaklanacağım hiç aklımda olan bir şey değildi valla.
Lonarad Valla çok akıcı yazmışsın gayet de güzel okunuyor :D. Mesleğini ilk defa duydum ama ilgi çekici bir şeye benziyor. Çok da güzel kariyer yapmışsın açıkçası, yolun açık olsun. Hayata bakış açını ve yaşam tarzını anlattığın şeylere göre kendimle fazlasıyla bağdaştırdım bu arada :D
Yapamam diye düşünme sebebim her şeye sıfırdan başlayacak olmam aslında, normalde pandemiye kadar sayısalla aram iyiydi. Pandemi sağolsun logaritma integral türev vs gibi şeyler çince gibi geliyor hiç de açıp kendim bakmadım tabi o da benim enayiliğim. Ama anlattığın şeyler bende güzel şeyler canlandırdı muhtemelen CS seçerim zamanı geldiğinde. Hem dil öğrenip hem iş bulup hem matematik çalışmak zorlayacak ama yapacak bir şey yok :D.

Maaş olarak da benim öyle çok para kazanayım derdim olmadı hiç ya. Zaman=Para dengesi çok önemli benim için. İdealim hep rahat ve huzurlu yaşam. İleride 5000 euro pasif veyahut rahat elde ettiğim gelirim olsa dünyalar benim olur mesela ahhawhwh. dünyayı gezerim veya atlar motora boş boş dolanır gezer görür doğayı hissederim. Muhtemelen de en son bi rio favelasında kafamla çıplak ayak top oynarlar ama olsun.

sthenofors Ülke olarak Macaristan Şehir olarak Budapeşte düşünüyorum. Yaşam koşulları/eğitim/diploma dengesinin iyi olmasından dolayı. Çalışmama gerek olmasa direkt gider Peç şehrinde hobim olan Beden eğitimi ve antrenörlük ya da Fizyoterapi gibi bir şey okurdum ama bizim egenin köyden hallice şehirleri gibi.

ismaildncc Evet ileride işini/bölümünü ilgi alanınla/hobinle birleştirmek veya genel olarak genişletmek fazlasıyla mantıklı.
polatcbk bilgisayar alanı yazılım alanı ne bileyim ilgini çekiyorsa derslerin zorluğu konusunda hiç bi çekincen olmasın ya hangi bölümü okursan oku istersen en kolay bölümü seç yine her bölümün kendine göre bi zorluğu var. hayat boyunca zaten hep bi rekabet, zorluk acı çekme oluyo ben diyorum şimdi onu bitirdim şöyle yaptım falan diye ama termodinamik 2 dersinde ağlaya ağlaya sınava çalıştığımı da hatırlıyorum fdkajshfkjda

CS önü açık güzel bi bölüm bir de ufacık ilgin varsa yardır gitsin dediğim gibi temel amaç para kazanmak şurda banka hesabımızda 500 milyar dolar yatsa hangimiz okul okuyalım belgemiz olsun diye uğraşacak :D
polatcbk Eğer spor senin için bir ilgi alanıysa bence bu alandan ilerleyebilirsin, fakat etraflıca düşünmen lazım, özellikle fizyoterapi gibi bir meslek koluna girişmeden önce iyi bir kafa yorman lazım bu mesleğin ne olduğuna, ne yaptığına ve senin bunu yapmak isteyip istemediğine. Ayrıca tıbbi eğitim alacağın için fena detaylı bir eğitim olacak.
Bence eğer ilgi alanın buysa bunun üzerinden yürümelisin, başka bir alana yönelmemelisin, bence iyi bir düşün ve araştır senin için güzel bir kariyer planı olabilir
Ben aslında veterinerlik yazmayı düşünüyordum, çünkü puanım güzel yerlere yetiyordu. Abim bana, 'Seçeceğin bölümü ömür boyu yapacakmış gibi seç' demişti. Ama asıl istediğim bölüm bilgisayar mühendisliğiydi. Bir sene daha hazırlanmak istemiyordum ve iyi bir üniversitede, mesela ODTÜ’de bilgisayar mühendisliği okumak hayalimdi. Ancak puanım oraya yetmediği için bu hayalimden vazgeçtim. Sonra aileme yakın bir şehirde, iyi bir üniversitede okuyabileceğim bölümleri araştırdım. İş imkanlarına baktım ve elektrik-elektronik mühendisliği ile makine mühendisliği gibi bölümleri içeren bir tercih listesi oluşturdum. Tercihlerimi bu şekilde verdim ve şu anda makine mühendisiyim.
Bu tür mesleklerde kendini geliştirmek gerçekten çok önemli, özellikle de öğrenciykene başlamak lazım kendini geliştirmeye. Dil ve bilgisayar destekli programlar öğrenmelisin. Eğer bunları yapamazsan, mesleğini icra etmeye başladığın ilk yıllarda çok zorlanırsın, hatta sürünürsün diyebilirim. Bu yüzden bu tür bölümleri seçerken bunları bilerek seçmeni öneririm. Bilmeden seçersen, ileride tercih yaptığın günlere lanet edebilirsin. Ben bunları kendi deneyimlerime dayanarak yazıyorum; düşüncelerim ve görüşlerim bu yönde.
--- Alıntı ---

kendi deneyimlerime dayanarak yazıyorum; düşüncelerim ve görüşlerim bu yönde

Mugiwaraboshil son zamanlarda sosyalde okuduğum en güzel yorum. Kendi görüşlerini dikte etmeden "ben böyle diyorsam böyledir en doğru bu" demeden ne güzel bilgilendirici bir yorum olmuş. Yemin ederim gözlerim yaşardı. Tam olarak örnek olarak gösterilmelik bir yorum. (İroni falan yapmıyorum. Güzel yurdumda eşine pek rastlanmayan fikir alışverişi içeren yorumlardan bir tanesi olduğu için, nesli tükenmiş dinazor görürcesine duygulanıyor insan)
Vader ne cevap verilir bilemedim bu yanıta, teşekkür ederim lordum.
Okumaktan en az pismanlik duyacagim bolumu sectim, oneririm. Bence sevdigi isi tutkuyla yapan insan alan fark etmeksizin zaten isinde iyi olacaktir sonucunda da su bolumde para yok vs gibi laflar gecerliligini yitiriyor benim dusuncem.
Vader abi sen nasıl seçtin işi, okuldaki bölümü falan. Anlat dinleyelim, feyz alalım.
anytime şartlar artık aynı değil. Bizim dönemde universite diploması değerli bir evraktı. Bu kadar fazla universite yoktu ve dünyanın en iyi 500 universiteleri sıralamasında ilk 100 de listesinde 3 adet türk üniversitesi, ilk 500'de de toplamda 10'a yakın türk universitesi vardı.

Sadece universiteleri değil liseler bile bir yarış içerisindeydi. Yani hangi liseden mezun olduğun bile sana iş bulma konusunda bir garantör sağlayabiliyordu.

Şuanda bu evrakların hiç bir önemi kalmadı. İyi sayılabilecek bir uniden de mezun olsan bir Kartal İmamhatip Lise mezununun edineceği ayrıcalıkların %5'ine dahi sahip olamıyorsun.

Yani o yüzden benim anlatacağım şeyler size fantastik bir hikaye gibi gelecektir. Çünkü calışan ve bilgili bir gençliğin yetişeceği türkiye hayali sadece fantastik hayallerde gerçeğe dönüşecektir.
Vader valla haklısın, ben de önlisanstan mezun olduğum yıllar bilgisayar mühendisliği her yerde mantar gibi artmıştı, vazgeçmiştim sonra lisansa tamamlayıp mühendis olmaktan.
Charlie az önce sen naptın aslanım :d
bu bölüm fenaydı valla charlie, harbiden de yakışanı yaptı ama. helal olsun
Yukarı