Kaydol
Giriş

MHLS

Muhlis Yaman
Admiral
Kocaeli/İzmit
Ocak 2024
Henüz bize kendisinden bahsetmemiş...
En son medyalar tümü
Takip ettikleri tümü
Takipçileri tümü
İstatistikler
Diziler detay
T. Süre
T. Bölüm
169 / 197
Filmler
T. Süre
13sa 33dk
T. Film
1 / 23
 
Cevapladığı yorumlar
Shark33 Stormtrooper » Sosyal » Genel
Herşeyin anlamı olmali
Gizlenen 3 yanıtı da gör! Çatlarsın yoksa...
bazı şeyler bazı anlamlara gelmez
Mugiwaraboshil herşeyin bir karşılığı vardır bir adı kütlesi anlamı. Şu zamana kadar işine yaramamistir
Anlaya bildiğin kadar,
her şey ayrı yazılır
Hüsnükuruntu: Kanıt, rasyonellik ya da gerçeklik üzerine olmaktan çok hayal etmesi zevk veren şeyler üzerine karar verme ve inanç oluşturma kavramı.
dayanamayacam yine atacam o videoyu
éarth Sith Sorcerer » Sosyal » Genel
Merhaba, bir soruna çözüm arayışındayım belki bilenleriniz vardır.

Öncelikle DSLR kameradan çektiğim fotoğrafları anında bir yere upload ederek paylaşım için bir QR kod oluşturmam gerekiyor. Kamera tripod'da duracak, bilgisayara vesaire bağlanabilir yani. Fotoğrafı çekilen kişi hemen yandaki monitörde oluşan QR kod'u tarayarak upload edilmiş fotoğrafa ulaşacak.

Bunun için nasıl bir sistem kurabilirim, şimdiden teşekkürler.

Not: Kamera henüz mevcut olmadığı için model belirtmedim :)
kamera pc ye bağlıyken eş zamanlı hafızayı okuma işlemi ve kayıt alıyorsa yapılır. Bende vlog kamerası var şarjda bile video fotoğraf çekmiyor. Eğer pc'ye bağlıyken açılmaz ise fiziki bir proje ile çözülebilir. Örneğin typ-c girişi var diyelim kameranın girişi ve pc girişine birer erkek-dişi kablo alıp bir birine paralel bağlayarak bir adet usb takarsınız kamera fotoğrafı çektiğinde röleler pc kısmına kapalı devre olur flashbellek verisini pc okur veri okuttuktan sonra tekrar role kamera tarafına kapalıdevreolur bu seferde kamera okur.

Okutma işlemi bi şekilde oldu ise gerekli kodlamayı yapay zeka bile yapar.
x dosya yolunda yeni bir .png dosyası oldun mu g-drive apisi ile yükle ve şu araç ile karekod oluşturup karekodlinkini chromeden açan bir python kodu yaz deseniz olur gibi

eğer google sıkıntı yaratır ise bir domain hosting alıp yapay zekaya basit bir html kodlattırıp oraya da yüklemesini sağlatırılabilir.
MHLS :)

kamerayı pc ye bağladığında usb aygıtı olarak tanır zaten. usb yolundaki DCIM klasörüne bir job atarsın. "Bu klasöre *.JPG formatında her yeni eklenen dosyayı imgur api kullanarak şu urlye post et. Gelen değişkenlerden url çıktısını al, qr koda çevir aynı isimle ama png formatıyla aynı klasöre kaydet."

Bu kadar. Yeni çekilen resmin adı IMG_7787.jpg ise usb dizinine bu dosya kaydedildiği an windows job tetiklenecek ilgili resmi imgur api ile yükleyecek gelen json veriden url adresini alıp image magick ile qr a çevircek ama bu sefer png olarak IMG_7787.png olarak aynı klasöre kaydedecek.

PNG kayıt etmesinin sebebi jpg de job tetiklendiği için png olarak qr ı kaydedecek. jpg hali resim png hali qr kodu olcak. qr daki url de imgur adresine gidecek.

Erkek dişi kabloya falan ne gerek var:)

Aynı işlemi hali hazırda google drive, onedrive, apple icloud gibi sistemler yapiyor aynı mantık belirlediğin yedekleme klasörü değişince yeni dosyayı otomatik upload ediyor. bu kadar.

ShareX uygulaması ile bile bu yapılır. Sadece qr almaz. Belirtilen yoldaki klasörde değişiklik olduğunda otomatik imgur yapar.
Vader Aklıma geleni yazıyorum lordum, niyetim fikir iletmek. Evet çok saçma olabiliyor yorumlarım ama benim filtremden geçince yazıyorum. Her konuda çok fazla bilgim yok kafamda olanlarla bir şeyler üretmeye çalışıyorum. Yorumunuz için çok teşekkürler, sayenizde doğrularını görebiliyorum.
ziyazn Sith Sorcerer » Sosyal » Genel
Merhaba sevgili arkadaslar, iphone kullanan arkadaslara ufak bir sorum olucakti.

Ne zaman pil degisilmeli? Suan bende pil sagligi %80 gelmis durumda ve 1,5 haftadir sabah uyaninca telefonun kapandigini görüyorum.

Iphone 13 pro kullaniyorum, ayrica pil degistirip sorun yasayan oldu mu aramizda? suan gönlüm hic yeni telefon almaktan yana degil(kaziklanmis hissederim).

Ayrica ayni sorunu suan MacBook kullanirken yasiyorum, 1 gün yokum bakiyorum kapanmis sarj hep 0 oluyor.
Gizlenen 10 yanıtı da gör! Çatlarsın yoksa...
hocam bildiğim kadarıyla Apple %80'in altına düştüğü gibi pil değişimi öneriyor zaten. Normalde bu seviyelerde kişinin kullanımına göre genelde yine yeterli oluyor ancak sizin cihaz sabahı bulmadan kapanıyor. Orijinal bir şekilde batarya değişimini sağlayıp kullanmanızı öneririm. Şu an kullandığım cihaz %84 seviyelerinde ve günlük arama, mesajlaşma, müzik ve film gibi aktiviteleri rahat çıkarıyor ancak işin için oyun girdiğinde yarım günü bile zor görüyor. Cihazı bu şekilde aldım ve 1 yıldır %84 altına düşmedi. şarjı da genelde max %90-95 ve min %20 arasında tutuyorum. ihtiyacım yoksa full şarj etmekten, bitirmekten kaçınıyorum.
😃😃(czn burak iPhone hediye edeceksen bana et 😔)
lmehmetkaraca neden %95 e kadar şarj ediyorsun? %100 neden değil daha doğrusu. Ekstra bir kazanç mı sağlıyor o şekilde yapıldığında?
Vader https://support.apple.com/en-us/108...-us/108055

Makalesi burada lordum, genel özeti ise appleda bir ayar var, %80 sonrası batarya dolumunu yavaşlatıyor ki batarya ömrü uzasın diye
ziyazn ayrıca kimse yazmamış ama 15 ve sonrasında 1000, 15 ve öncesinde 500 döngü öncesi batarya yüzdesi 80'in altında düşerse eğer ve müşterinin garantisi varsa bunu Apple karşılıyor. Ama onun dışında 80 altında servise götürmeni tavsiye ederim. Ortalama fiyat için de 3549 küsür lira fiyat biçiyorlardı sanırım. Değişmeni tavsiye ederim çünkü batarya iphone'larda bi noktadan sonra feci kafayı yiyor ve telefonun genel anlamda bozulma şansı daha da artıyor. Mac ile beraber servise götürmen en hayırlısı olur gibi duruyor. Iphone pişmanlıktır...
Vader hocam Lithium Ion (Li-Ion) yaygınlaşmaya başladığında aslında %20-%80 aralığında tutmanın pil ömrünü uzatmaya ve performansı arttırmaya yaradığına dair yazılar okumuştum. Benim pil ömrüm ikinci el telefon olduğu için %84 pil sağlığına sahip ve bana %80 pil asla yetmeyeceği için %90'a kadar şarj ediyorum.

%20-%80 aralığında tutulması tavsiyesinin sebebi, hücreler üzerindeki kimyasal stresi azaltır ve bataryanın daha uzun ömürlü olmasını sağlar. Bu konu hakkında şu şekilde bir yazı yazılmış: https://quora.com/Why-do-lith...nd-80-charge

Tesla tarafında da önerildiği söyleniyor ve tartışmalar var: https://teslamotorsclub.com/tmc/thre...e.298495/

https://news.umich.edu/tips-for-...batteries/
lmehmetkaraca hocam hiç bir faydası yok 20 veya 80 arasında bırakmanızın. Boş yere efor sarfediyorsunuz. Zaten piller üretilirken maksimum taşıyabileceği enerjinin belirli bir alt dilimine kapasitesi sabitlenir. Yani siz herhangi bir cihazda %100 olarak şarj ettiğinizi görüyorken aslında o pil hiç bir zaman %100 kapasite şarj olmuş olmuyor. Üretim anında konan bir limit var.

Bunun size sağlayabileceği tek yarar şu olur. Yatarken falan şarja bırakıp yatıyorsanız sabaha kadar cihaz şarjda kalacak anlamına gelir. Şarja takmakta aslında bir şarj tüketimidir. Cihaz %100'e geldiğinde şarj üretim bitecek tüketim başlayacak fakat %99.9 a düştüğünde tekrar şarj üretim başlayacağı için bu ısınma yaratabilir ve pilin içeriğinin erken bozulmasına sebep olabilir.

Artık hızlı şarj cihazları var 120W benim tel. Yaklaşık 15 dk de %100 oluyor zaten. %6 ya düştüğünde takıyorum 15 dk %100 oluyor işime baskıyorum. Bu kadar yapacağınız şey.

Aldığınız malın kölesi olmayın. O sizin köleniz olması için para ödüyorsunuz. Yoğun bakım hastası gibi ona bakmak için değil.

İşin özü: Lityum piller bozulmak amacıyla üretilen enerji kaynaklarıdır. Hiç bir zaman ilk günkü performansını hiç bir şekilde kullanmamış olsanız dahi sağlamayacaktır. Bugun aldığınız sıfır pili koyun kenara 3 sene sonra takın cihaza yine pil sağlığı %90'ın altında gözükecektir.

Kasmayın bu kadar. Elinde sonunda bozulacak.
Kugelblitz garantili de olsa pil değişim ücreti var
Kugelblitz Apple'nin yavaşlatmaya ihtiyacı yok, her batarya potansiyel fark dengesine ulaştığı her adımda dolma hızı yavaşlar. Bataryaları hızlı öldürmesine neden olan şey nominal çekilen amper değerinin orantısız ve yüksek olmasıdır.
Yüzde 80 olan kısımdan sonra çok çok düşük amper değeri çekmeye başlayan batarya yüzde 80'ne kadar gelen kısımda 30 dk dolduğu farzedelim. 80'den sonra belki bundan da daha fazla zaman alacak. Genelde hızlı şarj ölcümleri; arabalarda ve telefonlarda bu aralık vurgulanarak "yüzde 80'e 20 dk gelmekte" diye vurgulanır.
Vader lordun da dediği gibi ekstra bir güvelik alanı vardır, tamamen sınırda üretilmez. Bu tarz yüzde 80-90 seviyesi daha güvenli ve batarya ömrü sağlar kısmı tek taraflı oluşturulmuş bilgi cükmece makaleleridir. Araç şarj istasyonlarında ekstra 30dk daha bekletip araç şarj kapasitesini artırmak yerine bu tarz makaleler ile kullanıcıyı tek yönlü bilgiler ile 30 dk daha bekleme başkası şarj için gelip kuyruk oluşturmasın hem yüzde 80 doluluk daha verimli demek daha mantıklı olur. Yüzde 80-100 arası için bir başka aracın yüzde 80 kısmına gelme süresi kadar daha içeriyi meşgul etme akla gelince üreticilerin bu tarz makaleler cüklemesi çok mantıklı gelecektir. Emin olun bataryanızı bozup daha çok kazanmak varken,
Kugelblitz garanti yok malesef, apple üzeri yaparsam telefonu yollamam lazim gelmesi vs derken 1 haftayi bulur. Orjinal degistiren yerler var arastirdim ayni günde teslim 120 € civari oraya vericem. Mac konusuna gelince inanki anlamis degilim, ayni zaman biciminde hem abime hem kardesime mac aldik, nedense benim kullandigim mac masallah 1 gecede sarji birakiyor :) lmehmetkaraca hocam 1 yilda %85 görmüssün baya yoruyorsun galiba telefonu. benim 2 sene oldu anca %80 oldu. Ayrica bu dedigin kurallarin hic birine uymadim, bazen yeri geldi fulledim bazende yarida kaldi. Hayvan gibi kullandim resmen, cok memnunum 13 prodan.
Paradox yukarıda da dediğim gibi, iphone 15lerde 1000, 15 öncesindeki modellerde 500 şarj döngüsü öncesi bataryan %80in altında düşerse ve 2senelik(yurtdışı değilse,o zaman 1 senelik oluyor ve maalesef yurtdışı cihazlarına her yer bakmıyor) garanti kapsamındaysa o zaman Apple tarafından karşılanıyor. Eğer garantin olmasına rağmen hala senden ücret talep ediliyorsa demek ki 2 sene içerisinde 500 döngüden fazla olacak şekilde %80 altında düşmüştür.
benim de batarya sağlığı %75'lerde 2 yıldır. orjinal serviste batarya değişim ücreti çok fazla, alternatif önerebileceğiniz bi teknik servis var mı? fppro'nun baya reklamlarını görüyorum hiç gönderen var mı oraya aranızda?
Kugelblitz döngü sayısı muhabbetini bilmiyordum, pardon. Çünkü benden istemişlerdi garantisi varken.
Vader ben şunu merak eddiyorum apple cihazlarda pil sağlığı düştükçe günü geçirme de haliyle zorlaşıyor ama bütün bu dertler pili orijinal olarak gidip apple destekte yenilediğinde telefonun o sana sorun çıkartan tüm aksamları okey oluyor mu?

çip yorgunluğu diye bir şey görmüştüm twitterda o konuda bir yorumunuz var mı
Paradox Sith Sorcerer » Sosyal » Genel
Bu elektrikli arabalar bir bana mı ekonomik ve mantıklı geliyor? Yani gördüğüm herkes elektrikli arabaya sallıyor. Bilinmezlik de çok kamuoyunda. İnsanlar ulaşamadığı ciğere mi sallıyor bilemedim. Bu kadar arge çalışma boşa da dayı sen haklısın valla.
Gizlenen 13 yanıtı da gör! Çatlarsın yoksa...
Eve şarj istasyonu + güneş enerjisi kurunca zaten çok mantıklı? Şehir içi kullanımda harika olur.
ÇöldekiKutupAyısı Elektriğin olduğu yerde elektrik üretmek daha maliyetlidir. Tak çalıştır gibi lanse edildiğine aldanmamak lazım. Veriler en pik değerine yakın bir şekilde ölçülüp pazarlanıyor. Paneller ısındığında soğutulması gerekiyor, tozlandığında temizlenmesi, yıldırım düşme ihtimaline karşın sigortalanması ve fiziksel korunması. Panellerden sabit değerler gelmediği için stabil bir enerji için de batarya sistemi gerekli. Bataryalar bu sistemin en zayıf halkası. Gücü 220 cevirmek için İnventer gerekli. Bu yapıda uzun ömür istiyorsan x2 kuralı vardır. Şarj kontrol kartları 100a ihtiyaç ise 200 a alınması tavsiye edilir. 10kw inverter için 20kw bunlar da ekstra masraf. Havalar soğduğunda bataryaların kapasitesi düşecek özel koruma odası gerekiyor. Eğer kurşun asit tipli bir akü ise yaşadığın ortamda barındıramzsın vs vs Saf maliyeti ile harcıyacağın 10 yıllık elektriğe denk gibi, üstüne bir de bakımı ilgilenmesi bataryaların değişmesi, güneşin yandan gelmesi tutulması derken "Elektriğin olduğu yerde elektrik üretilmez."

Arabalar konusunda da bataryalar en zayıf halka yine. 10 yıl batarya garantisi veren 1-2 firma var.
Sıcaklığın stabil olmadığı ülkelerde akşam tam doldurulan bir batarya hiç kontağa basmadan sabahın ayazında yüzde 80'e gerileyebilir. Sıcak bir şehirden soğuk bir yere tırmanırken yarı yolda bırakabilir.
Resme bakar bakmaz veri zaman aralığı boyunca yaptığı yol'un km cinsinden verisini aradı gözlerim. Böyle bir veri yok. Yaptığı km bilmeden benzin ile bir kıyaslama yapılamaz. Yani verilerin hiç bir doğruluğu yok. Kendince araç alana "hata etmedik" mastürbasyonu yaptırmak için gösterilen veriler gibi.

Yakıt araçta yaptığı yolu temsil eder. Araç sadece silindirleri çalıştırırken içeriye benzin üfler bunun harici tüm elektronik işleri aküden karşılar. Müzik sistemiydi, aydınlatmaydı, far sistemiydi, klimaydı, falandı filandı. Ve bu enerjiyi karşıladığı aküyü kinetik enerjiyi elektrik enerjisine çevirerek sürekli doldurur. İçten yanmalı araçların mantığı bu. Benzini hareket etmek için kullanır hareket ederken ürettiği enerji ile aküyü besler ve diğer tüm işlemleri burdan halleder.

Gelelim elektrikli araçlara, hareketi elektrik ile sağlar, aydınlatmayı aynı pilden sağlar, ısınmayı, soğutmayı, müzik dinlemeyi, otonom kontrolü vs herşeyi.

İçten yanmalıda arabayı calıştırmadan içine oturup müzik dinlediğinde benzin azalmayacaktır. Elektrikli araçta pil azalacaktır.

Bu yüzden gittiği km başından yol verisi olmadan elektrikle benzini kıyaslama matematiği yapılamaz.

Adam gibi veri paylaşsın. Reklam kokan hareketler yapmasın. Hiç bir geçerliliği yok bu verinin. Ve siz neden hala her gördüğünüze inanıyorsunuz. Km verisi olmadan benzin hesaplanamayacağını bilemeyecek kadar cahil olmadığınızı düşünüyorum.

Ayrıca 14.411 kwh enerjiyi evde harcadığında gelecek fatura: 44.548,07 TL

11k falan değil. Elektrikli araçlar ayrıca piyasada ucuz arabalar şuanda neden ulaşamadığı ete mındar desin. Adam 5 milyonluk mercedes'e biniyor. 2milyonluk elektrikli arabaya mındar demek ne kazandıracak adama?

Herşeyi geçtim. İstanbul mesela elektrikli bir araca binmek için uygun olmayan bir şehir. İngiltere falan olsa trafik yok anlarım fakat istanbulda bu tur bir elektrikli arabaya binemezsin. 100 metre yolu 4 saatde gidiyorsun bazen.
kademeli elektrik fiyatı sistemine geçildi bu kadar ucuz olmayacak artık
İyi de burada bakım maliyetleri, benzin maliyeti, yo bujiler yok yağ, yok kayış gibi malzemelerden de bir kâr var. Bataryaya garanti veren firmalar da var. Zaten 10 yıl binen adamın elektrik + bakım masrafı mı daha fazladır, yoksa benzinli bir aracın mı?

Hani bana istasyon sayısı yeterli değil şu bu derseniz anlarım, onlar zamanla belki düzelebilir şeyler. Ben araç için konuşuyorum. Ayrıca evden şarj her zaman olmayacak. İstasyonlarda uyguna da şarj ediyorsunuz. Yani bu halde de mi elektrikli araba mantıklı değil?

Ben öğrenmek sizin fikrinizi de almak için söylüyorum yoksa fikrim değişebilir yani.
Paradox elektrikli araç bakıma girmiyor mu? lastikleri titanyum mu? frenleri allahtan onaylı mı o ne demek olm.

Herşeyi geçtim hangi kar amk. Elektrikli bir araç satın alıp kontağı çevirdiğin an nerdeyse fiyatı yarı yarıya düşüyor. İkinci eli çok zarar arabanın. Kimse pilin ne durumda olduğuna güvenip cok para vermek istemiyor. Sanki sıfır pil alacakmış gibi düşünüp ona göre fiyat veriyor.

Tesla Model Y Performans sıfır fiyari 3.700.000 TL
Resim 1

1 yaşında 10.000 km birebir aynı özelliklerde hasarsız 2. el fiyatı: 2.450.000 TL
https://sahibinden.com/ilan/vasi...7673/detay

Neymiş benzinde 200 bin kar etmişmiş. Daha bismillah demeden giden 1.200.000 TL ne olacak?
Vader doğru diyorsun, bizim bi tanıdık alacaktı ikinci elde adam bir türlü güvenemedi pil duruma, almadı ondan sonra vazgeçti. Hybrite bişe demiyorum ama
Paradox elektrikli belki az yakar ama service vs derken hemen hemen ayni fiyata geliyor, yillik 30K-40K km uzun yol yapiyorsan dizel cok daha mantikli, elektrikli aracim var bu yukarda veya orda burda yapilan hesaplara güvenme. En son ne fren degisti ne baska birsey cepten 400€ gitti, neye gitti onuda anlamis degilim :p
Vader Elektrikli araba da hibrit de aslında İstanbul için pek de uygun araba değil katılıyorum yani ayda 2500km(fazla bile söyledim) bandı üzerine çıkmıyorsan ve sadece şehir içi kullanıyorsan İstanbul'da elektrikli aracın da hibritin de pek bir "kar" ile alakalı mantığı yok. Hibrit alsan dur kalkta, trafikte işine yarıyor dur kalkta eyvallah biraz yakıttan tasarruf edersin ama o da hemen tükeniyor sürekli sürekli şarj et insanın canı yapmak istemiyor. Elektrikli araçta da uzun yol yapmayacaksanız bence sırf İstanbul için almanın bir mantigi yok. Ayda ne kadar yol geziyorsunuz kaç km yapıyorsunuz, benzine kıyasla uğraşıniz, yakıt tüketiminiz, en önemlisi yatırım maliyetiniz ne kadar düşüyor satmaya kalktığınızda bunlar aslında önemli. Örneğin sadece haftasonu gezebilen biriyseniz elektrikli almanın bir mantığı yok zaten gideceğin yol, yapabileceğin yol belli, harcayacağın belli
muratulash hocam hibrit de şarj yok yahu. Hibriti normal motor şarj ediyor. Porsche Panamera 4 E-Hybrid vardı bende. Normal içten yanmalı motoru desteklemek için ekstra bir elektrik motoru oluyor ve o motoruda normal motor şarj ediyor. Kinetik enerjisi dönüştürerek.

Dur kalktan ziyade uzun yolda sabit hızda giderken hybrid motor sayesinde 1.9lt/100 verisine kadar düşüyordu yakıt kullanım. Sabit hızda gidecekler için gayet kullanışlı.
Vader şarjdan kastım toyota c-hr hibrit içindi pil seviyesi çok hızlı tükeniyordu dur kalkla beraber. Dur kalk harici şehir içi pek faydasını görememiştim ben
Bu araçların her mevsimde stabil bir menzili yok. Kışın klima açarsın menzilden düşer yazın klima bile açmazsın pilleri soğutmaya çalışırken menzil düşer. Full elektriklilerin bir MR cihazı kadar radyasyon ürettiğini söyleyenler var, Tesla kullanıcıları mesela Amerika da sık sık baş ağrısı yaşadıklarını söylemişler.

Evinde bir şarj aparatı olursa ve ordan karşılarsan daha kötü, çünkü belirli kw harcamalarından fazla harcama yapan hanelere ekstra bedel kesecekler. Alınacaksa bile hibrid araç almak daha makul. Özellikle Toyota'nın hibrid araçları müthiş. Bir akaryakıtlı araçta da 2 alternatifin daha var. LPG ya da dizel de kullanabilirsin.
Paradox yine yanlış 9000kw 2 tl den çarpamazsın. 9000KWh'nin sana fatura bedeli vergiler eklenince 45.000 tl olacaktır. bahsettiği gibi 18.000 tl değil.

Buda 50.000 KM de benzinli araca göre 150.000 TL karda olmanı sağlar. Fakat 0 aldığın elektrikli aracın bedeli ise 50.000 km de en az %50 düşecektir.

Oda en ucuz elektrikli araçta bile 800.000 tl ye denk gelmektedir. Yani 50.000 km de:

Karın 150.000 TL
Zararın: minimum 800.000 TL

Toplam: - 650.000 TL zararda olacaksın.

Vader evet haklısın adam senin dediğinin aynısını yazmış.
Son bir soru. İkinci eli bu kadar düşmese ve istasyon sıkıntısı olmasa tercih edilebilir der miydin?
Paradox ben elektrikli araç tercih edeceksem 10 15 sene sonra ancak ederim. Bugunku araçlar 15 sene sonra ne oalcak çok merak ediyorum.

İçten yanmalı motora sahip araçları 50 senede bekletsen motoru calıştırmak mümkün. Bunlar sanki 10 15 sene sonra çöp olacakmış gibi geliyor.

İos nasıl şu versiyona artık güncelleme sunmuyorum diyip iphoneları çöp ediyorsa. 10 sene sonra tesla yeni versiyon vermiyorum artık bu modellere dediğinde ne olacaklar görmek istiyorum.
0Dracarys Jedi Margrave » Sosyal » Öneriler
Selam arkadaşlar monster ABRA A5 V17.2 leptobumun bataryası ölmüş durumda. Bataryayı kolayca üstündeki kilitleri açıp çıkartabiliyorum sabit değil. Gidip monster bayiden veya internetten yenisini alıp taksam eskisi gibi 3 4 saat bataryada kullanabilir miyim yoksa bilgisayar kaynaklı bir sorun mu? daha önce tecrübe edeniniz varsa ve yardımcı olabilirse çok makbule geçer.
Gizlenen 13 yanıtı da gör! Çatlarsın yoksa...
Elinizde bir volt metre varsa cihazı bataryasını vidaların söküp koruma plastik kasadan arındırın. Lityum iyon pillerin her birini teker teker ölçün, voltajlarını. 3.4 v - 4.2 v arası olan piller sağlamdır. Genelde bir hücredeki pil bozulur ve BMS kart direkt güç keser. o pili aynı model pil ile değiştirirseniz sorun düzelir. Garantisi varsa garantiye zarar verir mi bilmiyorum eğer hücrenin biri zarar gördü ise evet eskisi gibi olur, değiştirildiğinde.
MHLS
vidası yok, garantisi de bitti zaten
0Dracarys Bu tarz bir batarya kutusu ilk kez görüyorum, üzerinde yazılar varsa voltaj değeri 3.7'nin katı mı acaba bi bakabilir misiniz? Direkt birleşik hücremi bu anlayamadım.
MHLS
2 adet fotoğraf yüklemiştim ama birisi gönderilmemiş. Ön tarafı da bu şekilde
0Dracarys Benim bildiğim türde bir batarya değeri değil, açmaya çalışmayın Hücreler 18650 pillerden değil muhtemelen. Voltaj değeri tutmuyor,
Vaktinizi aldığım için özür dilerim. Daha yetkin birinden destek almalısınız.
MHLS teşekkürler, iyi akşamlar.
burada kırmızı ile işaretli yerde 14.8 mi yazıyor?
alttaki kısım tam kapasite voltajı (yeşil olan)
İçini bir şekilde açıp her hücredeki pilin voltaj değerini ölcüp en düşük olan voltaj değerli pili aynı özelikte olacak şekilde değiştirmeniz gerekiyor.
MHLS benim bildiğim bunların üstünde güç kilidi gibi bir şey var pilin birini komple çıkarıp gücü kesersen bms yazılımsal olarak kitlenip mudahaleyi engelliyor olması lazım ama her model için geçerli mi bilmiyorum
DR_zoon Bms'nin hücre koruma voltaj değerlerini algılayıp diğer hücrelerden daha fazla amper cekimini engelleyen tasarımdan mı bahsediyorsnuz yoksa Bataryalara müdahalede bulunulmaması için özel geliştirilmiş bir tespit sisteminden mi tam anlayamadın.

Kendi pc'min bataryasını ben müdahalede kullanarak düzeltmiştim.

Güç kesme durumu yukarıda yazdığım gibi voltaj değeri düşük olan hücre hızlı boşalıp yaklaşık 10 dk vs, gibi tim hücreyi kapatan bir durum. Bunun dışında özel geliştirilmiş bir sistemden haberdar değilim.
MHLS haklısın biraz karışık yazmışım bazı laptop bataryalarında mudahaleyi engelleyen bi sistem kullanıyorlar

bmsnin voltaj koruması ayrı
DR_zoon BMS'e çok pahalı bir kart değil Tamamen yeni bir karta entegre edilirse algılama yapılabilir mi?

Çok ilginç bir önlem resmen kullanıcılar bağımlı kalsın bir yere diye mi yapıldı acaba, bu bilgi için çok teşekkürler. Deneyimlemek zor bi bilgi olsa gerek.
MHLS elbette bms çok pahalı değil ama voltaj değerlerinde 1 2v luk ani bir oynama bile bilgisayardaki güç entegrelerine zarar verebilir daha önce araba için 72v 100amp civarinde lifepo4 pil topladım ama bilgisayarım için 4serilik bi pil yapmak değmeyebilir yani ortalama bi laptop 20 30k civari şu an 1k kar edim derken zararı büyük olabilir

ama illa yapıcağım derseniz uygun bms uygun piller biraz ayarlamayla her türlü güç ihtiyacı çözülebilir pilin kullanım süresini bile uzatabilirsiniz isterseniz
hocam konuda çok mesaj atılmış hepsini okuyamadım ama bir tecrubemi paylaşmak isterim. daha eski bir abra versiyonu kullanıyordum fişten çekince 2 dk dayanacak kadar ölmüştü pili. dedim ki ben bunu yaparım bataryayı söktük içerisinden çıkan pillerden amazondan sipariş edip söküp lehimleyip bataryayı kapattım. meğerse batarya içinde (şimdi adını unuttuğum) bir çip varmış ve çok düşük miktarda olsa bile devreden kesilince kendini sıfırlıyormuş. pillerim sağlam olmasına rağmen bilgisayar bataryayı okuyamadı ve şarj almadı. pilsiz kullandım anlayacağın. eğer pilleri değiştireceksen değişim sırasında sakın devreyi kesme sürekli bir pil devreye bağlı kalsın.

not: muhtemelen batarya açılabilir değil parçalayarak açman lazım. tekrar kapatman gerekeceğini unutmadan aç
coffee_main çok teşekkür ediyorum ama bende bunları yapacak ne bilgi ne de ekipman var. Sadece şunu merak ediyorum yeni batarya almaya değer mi? Bundan yıllar öncesinde s4mini telefonumun şarjı çok çabuk bitmeye başlamıştı. Yeni batarya alıp takmıştım ama sorun çözülmemişti telefonda problem vardı. Bunda da aynı durum olur mu param yanmasın
Yukarı