Kaydol
Giriş

bilinmezz456

Mehmet Mirhan Coşkun
Dark Jedi
Uşak
Eylül 2022
MICROSOFT ADMEN
En son medyalar tümü
Takip ettikleri tümü
Takipçileri tümü
İstatistikler
Diziler detay
T. Süre
T. Bölüm
353 / 407
Filmler
T. Süre
2g 12sa
T. Film
21 / 46
 
Yaptığı yorumlar
bilinmezz456 Dark Jedi » Sosyal » Genel
Ailenin yeni üyesiyle tanıştırayım, Yoshii Toranaga anısına Shogun Coşkun sizlerle,

2 Aylık Belgian Malinois, eğitimine ufaktan başladık veteriner onayıyla ufak ufak kuru mama dışına çıkacağız. Sadece eğitim için ödül maması düşünüyorum şimdilik, ama piyasadaki ödül mamaları bi tık pahalı, kolay yutabileceği bu sayede eğitim sırasında ödül mamasını çiğneyerek vakit kaybetmeyeceğimiz bir mama yapmak istiyorum örneğin marketteki sosis kıvamında.

Misal tavuk sakatatlarını kıyma olarak çekip içerisine çeşitli sebze vitamin vs ürünlerle bir mix yapıp onu kullanmayı düşünüyorum. Bu sefer de raf ömrü kısa olacak gibime geliyor.


Köpeği olan, ödül maması ve eğitim konusunda tavsiyelere açığım
Gizlenen 8 yanıtı da gör! Çatlarsın yoksa...
zamanın da pitbulum vardı sosyal olarak yetiştirdim eğitirken de öyle ödül maması filan vermedim biraz uğraştırdı ama tuvaletini otur kalk getir bekle yat hepsini çözmüştük. Sana en büyük tavsiye bu köpeği gerçek bir eğitmene yolla ondan sonra bana teşekkür edersin.
Bizim mahallede bi abinin k9 u vardı eğitime yolladı ordan biliyorum.
ne kadar şapşal bir tipi var tam yemelik :D
Shogun çok tatlı,eğitime başlamak için de ideal zamanda. ırkı dolayısıyla çok zeki,doğru yaklaşımı sağlayıp yeterli vakit ayırabilirseniz eğitim sürecinin ikiniz için de çok keyifli geçeceğini düşünüyorum. eğitim esnasında kibar ve kararlı olmanız gerekiyor,ödül mamasını çok iyi düşünmüşsünüz o da yardımcı olur. eğitimin haricinde birlikte geçirdiğiniz vakit,oynadığınız oyunlar bağınızın güçlenmesini sağlayacak ve eğitim sürecini de kolaylaştıracaktır. sosyalleşmesi de çok önemli ancak aşılardan dolayı biraz kafa karıştırıcı bir dönem olabiliyor.

profesyonel eğitim düşünürseniz (seçim yaparken dikkat edin, bazı yerler sadece görüntüde profesyonel olup “eğitim” esnasında hoş olmayan davranışlarda bulunabiliyor. ) köpeği eğitime yazdırmaktan ziyade eğitime birlikte katılmanızı öneririm.
İtalyanoo Direkt eğitime göndermektense Dilara'nın dediği gibi birlikte katılabileceğimiz eğitimler daha olası geliyor, ancak bulunduğum şehirde katılabileceğimiz bir eğitim yok ne yazıkk ki, şehir dışına çıkmak gerekir o da pek mümkün değil şu an. Online olarak eğitim ve destek veren bir programa kaydoldum bakalım, derslerin sonunda formaliteden bir sınava girdikten sonra

''E-Devlet onaylı Köpek Eğitmenliği Sertifikası'' veriyormuş xd

Sertifika pek umrunda olmadı ama eğitmen olarak Şemsettin Şayan'la birebir görüşme fırsatları ve soru cevap şeklinde iletişime geçebilme imkanları ilgimi çektiği için katıldım, şimdilik iyi ilerliyor gibi. Kendi köpeğimi örnek teşkil edecek bir şekilde eğitebilirsem kim bilir, belki de e devlet onaylı müqo sertifikamla şehrimdeki ilk köpek eğitim merkezi gibi bir girişime bile atılabilirim 10 yıl sonra :D


Besleme olarak da kuru mamalarla ilgili pek çok kötü yorumla karşılaşmaya başladım, barf ismini verdikleri bir besleme
metodu var, Bone and raw food şeklinde, mantığı da köpeğin aslında evcilleşmeden önceki halindeki gibi, fıtratına uygun bir beslenme çeşidi, kemik çiğ et çeşitli takviyelerle birlikte bir çok reçete mevcutmuş epey araştırdım. Veterinerimle de bir görüşüp bu tarz bir beslemeye geçebilirim parazit konusundaki kaygılarımı çözebilirsem tabi,
bilinmezz456 sakın. çiğ et verirsen hayvan ciddi anlamda vahşileşecektir. çiğ et verilmemesinin asıl sebebi parazit değildir. parazit aşısı yaptırırsın olur biter. çiğ et verirsen insan etinide yemek olarak düşünecektir ve çok saldırganlaşacaktır.

bekçi köpeklerine özellikle çiğ et verirler sırf bu sebepten ötürü.
bilinmezz456 hocam barf metodunun yararları olduğu kadar zararları da var. parazit haricinde kemikli etler sindirim sisteminde tıkanmalara ya da delinmelere sebep olabilmektedir (özellikle yavru köpeklerde), yine yavruluk döneminde kansızlık yaptığı ve uzak durulması gerektiğini söyleyen veterinerler de var. aynı zamanda köpeğin alacağı enerji diğer besinlere göre yüksek olduğu için hareket ihtiyacı artacaktır enerjinin atılamadığı bazı durumlarda köpeğin eğitimine bağlı olarak agresif tavırlar gözlemlenebilir. ilerde beslenme sisteminde değişiklik yapmanız gerekirse bu şekilde beslenmeye alışan köpekler genelde diğer besinleri reddeder. kuru mama ile beslemede de aynı şekilde mama tercihi çok önemli çünkü bazı mamalar beslenme düzenini ciddi şekilde bozabiliyor. eti aldığınız yer,saklama ve hazırlanma koşulları gibi pek çok faktör de etki ediyor. ama uzman değilim tabii ki en doğru bilgiyi veterinerler verir,benim önerim kendi veterinerinizin dışında en azından bir veterineri daha arayıp görüşmeniz olur,farklı görüşler yaygın.
Usta o 2 aylığa göre biraz küçük durmuyor mu ya da bizimki mi hızlı büyüyor aynı yaşta garibime gitti görünce
aliheyn Neyle besliyosun hemşerim :d fotoğrafta tam 59 günlüktü, şu an 70 küsur günlük baya hızlı büyüyor
süt pişmiş et bal fındık fıstık arada bir bahçeye dalıp çilek yediği de oluyor bilinmezz456
Havuç vermeyi deneyebilirsiniz genelde çok severler
Hayırlı olsun patilerinin büyüklüğünden belli oluyor ki büyüyünce kocaman bir köpek olacak. brokoli havuç lahana gibi sebzeleri kemiklerle beraber haşlayıp suyuyla kuru mamayı ıslatıp verebilirsin. su oranını zamanla azaltarak kuru mamaya alışmasını sağlayabilirsin bu sebzeleri de yanında koymak en iyisi. ayrıca bekçi yada av için istemiyorsan kemik parçalamaya alıştırmamak en iyi diş zamanı geldiğinde oyuncaklarla rahat edersin. ayrıca ucuz et olarak ciğer de verebilirsin. Gelişim çağında patisinin altından gıdıklamak/oynamak köpeklerde zeka gelişimine etkisi olduğunu duymuştum ama test edemedim :D
kızıl semaya toranaga reis tek başına gidecek bu gidişle
Ujio karakteri, yani Hiroyuki Sanada şu an shogun dizisinde de büyük oynuyor hayran bıraktı kendine herif, TORANAGA-SAMA!!!
8:57 kitledi beni çıkamıyorum
bilinmezz456 Dark Jedi » Sosyal » Genel
Selamlar, bu arkadaşın ismi narin, kendisi 5 yıldır benimle, sokakta hasta bir şekilde bulup sahiplenmiştim.

3 Yıl önce evden kaçtı ve geri döndüğünde ağzında kan vardı kontrol ettiğimizde damağının yarık olduğunu gördük, ne olduğunu bilmiyoruz ancak veteriner hekim dengesiz düşmüş olabileceğini söyledi ve damağı dikildi.

Sonrasında yara kapandı dikişler eridi, 1 yıl geçti mama yerken hapşırmaya başladı, bu sefer farklı bir veterinere götürdüm, bir baktık damak yine yarık!! Bu süre zarfında buna sebep olabilecek bir travma yaşamadı ve evden falan da kaçmadı.

Tabi tekrar ameliyat tekrar dikim yavrucağa bir eziyet daha etti mi 2, bu ameliyatı yara kuruduğu için damağın birleşmemesi ve bunu yapabilmek için damaktaki yaranın sağından ve solundan açılan küçük kesiklerle esnetilerek dikildi.

Bu sefer sıkı takip ettim, her gün ve her gün, 2.haftada dikişler tamamen eridi ve sonrasında yaranın kapandığını kendi gözlerimle gördüm. Ancak yine ameliyattan yaklaşık 4 ay sonra arka arkaya hapşırdığını duydum ve kontrol ettiğimde yine minik bir açılma gördüm ? bu nasıl mümkün olabilir ?

Tekrar veterinere gidip tartıştım sinirlendim, durumu açıkladım. Peki ne oldu? Tekrar dikelim. Okey abi dikelim dikelim de tutmuyor ki yok mu bunun başka bir çözümü, 1 ameliyata daha girdi 1 daha dikildi sonuç yine aynı ?

Damağı 3-4 aydır hala açık ve ben artık ne yapacağımı bilmiyorum, protez damaklar konusunu araştırdım hayvanlar için ancak görüştüğüm hekimler pek sıcak bakmıyor. Kedi mama yerken, bazen patisini yalarken hapşırıyor, bazen arka arkaya 5-6 kere. O delikten girecek tüm besinler korkunç sonuçlar doğurabilir. Bunun farkındayım ama bir veterinere gitmeye, kedimi bir kez daha işe yarayacağına inanmadığım o ameliyat masasına fırlatmak istemiyorum. Toparlanması çok zor oluyor.

Aranızda bu konularda bilgisi olan, yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa önerilerinizi bekliyorum. Aynı durumda siz olsanız ne yapardınız?
Gercekten cok gecmis olsun

Cidden asiri kotu bi durum ve hekimler bile bir care bulamamisken simdi bikac sey onerecek olmami sacma buluyorum ama yine de demek istedim aklıma gelenleri..

Simdi bu damak bölgesi surekli kullanılan bir bolge oldugu icin iyilesme asamasinin cok kolay olacagini dusunmuyorum ki zaten bence bu saatten sonra birlesmesi cok zor yani damak degilde baska bir yeri olsaydi belki iyilesirdi mesela insanlarda kulak memesinde delik açılması ama kullanilmayinca belli bir sure sonra kapanması gibi ama kedimiz her gun mama su tüketiyor o yuzden buyuk sorun ve tekrar dikiş dışında bir care de gozukmuyor gibi

Bu durumda en önemli sey bence ameliyattan sonrası ve cok fazla bakım/ilgi gerektiriyor. Muhtemelen ameliyattan sonra bi süre katı beslenmemistir ama yine de o besin damağına değiyor en önce ona çare bulunmalı, komadaki insanlar gibi beslenme denenebilir belki ama cok zor veya serum ile, çünkü cidden kedilerin katı maması cok sert ve sürekli yaş mama ile beslemekte içeriği açısından çok sağlıksız, tavuk haşlanıp su ile blenderdan geçirilebilir ama iste kedi belli bir süre sonra bunu tuketmek istemez, şırınga ile besleme de denenilebilir.. yani demek istedigim cok ilgi gerekir gibi geliyor boyle bir durumda ve zaman da lazım hem kedi icin hem de sizin icin cok zor bir dönem olur 3. Bir ameliyat.

İnsanlardaki yarık damak ameliyatları ve tedavi sürecleri takip edilip ona benzer bir sürece girilebilir o konuda da pek bir bilgim yok ama bir tanidigimiz dogustan yarık damağa sahipti sonra ameliyat olmustu, hala kucuk bir kısmı açıktı damağının ama bir sorun yasamiyordu yani, tek konuşurken sesi tuhaf geliyordu onun disinda normaldi yaşamı, dedigim gibi insanlardaki arastirilabilir.

Ya da şu açık yaralarda kullanılan zımba tarzi seyler kullanilabilir mi acaba diye dusundum ama bilemedim mantıksız olur muhtemelen ve olucak olsaydı hekiminiz soylerdi.

Bu durumda daha fazla hekime başvurmaktan başka seçenek yok bence. Diğer hekimlerinde görüşünü almak en iyisi gibi duruyor, tabi hepsine ayrı ayrı dil dökmek olayı açıklamak off gerçekten bol sabır diliyorum size, okurken çaresizliği iliklerime kadar hissettim, umarım bi çare/tedavi bulursunuz ve kediniz iyileşir tekrar sağlığına kavuşur.
iki kere dikilip ikisinde de tekrar açıldıysa 3.de de açılacaktır. Doku nakli yapılması lazım. Yine ağızdan alan bir parça yarığa oturtulup öyle dikiliyor. Kedinde %90 travmaya bağlı değil doğuştan yarık bulunmakta. Ve yarık büyük bir yarık sağdan soldan dikilip gerilmesi demekki baskı yaratıyor ve en ufak ağız içi şiddetde farkedilmeyecek kadar bir açılma oluyor o açılmada zamanla büyüyük eski halini alıyor.

Doku nakli yapacak bir veteriner bulursan sorun çözülür. Boşluğa ağzın başka bir yerinden alınan dokuyu koyar öyle diker böylelikle baskı olmayacağı için tekrar açılma söz konusu olmaz.

Damak yarığı kediler için çok tehlikelidir yemek yemesini geçtip tüylerini yalarken herhangi bir virüs oradan akciğere geçip penomoni'ye sebep olabilir. (zatüre)

Zatüre olan bir kedinin kurtuluş şansı yok kadar azdır.
Yukarı