Kaydol
Giriş

Virtuoz

Y***** E**** G*****
Sith Saber
İstanbul
Temmuz 2017
KPSS'ye hazırlanan Endüstri Mühendisi not: Acun Evren Mimarı
Takip ettikleri tümü
Takipçileri tümü
Yaptığı yorumlar
Virtuoz Sith Saber » Sosyal » Öneriler
Endüstri mühendisiyim ve yurt dışında çalışmak istiyorum. B2 seviye İngilizcem var. İngilizcenin yanı sıra proje mühendisliği ve teknik ressamlık konularında da kendimi geliştirdim.

Yurt dışında çalışmak istiyorum. En azından 1-2 sene ama nasıl bir yol izlemem gerektiğini tam olarak bilmiyorum. bu konu hakkında yardım edebilir misiniz?
Gizlenen 3 yanıtı da gör! Çatlarsın yoksa...
mezuniyetinden önce veya sonra belirli süre staj yapıp çalışmak istediğin endüstride yeterli tecrübeye ulaştın mı? eğer tecrüben varsa çalışmak istediğin şirketlere başvuru atıyorsun, çalışma vizesine ihtiyacım var şeklinde belirtiyorsun. eğer not ortalaman gerçekten ortalamanın çok üstündeyse ve çalışmak istediğin bölümde tecrübeye sahipsen küçük bir şansla işe alınma şansın var.

Ama not ortalaman ortalama bir değere sahipse ve herhangi bir staj tecrüben yoksa bu isteğin bayağı bir hayal kalıyor. Çünkü şöyle düşün, atıyorum almanya'ya mı gideceksin veya amerika'ya mı gitmek istiyorsun, başvurduğun şirket sana çalışma vizesi için başvuru yapıp uğraşmaktansa hazır ülkesinde bulunan mezun olmuş ve çalışmaya hazır, herhangi bir belge istemeyen, uğraştırmayacak çalışanı işe almak ister. Seni tercih etmeleri için herkesten iyi olman lazım ki taaa başka bi ülkeden getirtsin seni.
ingilizceyi gelistirmen gerekebilir. yazilimci olsan yine bir sekilde kurtarma sansin var ama proje yoneticiligi vb. isler yapacaksan ekipleri cekip cevirmeli bir rolde ingilizcen oldukca iyi olmali. kac yil is tecruben var? tecrubene gore gitme zorlugu azaliyor. tavsiyem linkedinden avrupa ve abd'deki firmalarin is ilanlarina bakip basvurman. ozgecmisini basvuracagin ulkelere gore duzenlemen gerekir. Lonarad not ortalamasindan bahsetmis halihazirda sektorde calisan biriysen not ortalamasinin bir onemi oldugunu dusunmuyorum. Amerikaya gitmeyi dusunuyorsan en kolay yol F1-opt olan bir programda master yapip belli sure calisip greencard icin dua etmek. Avrupa'da cogu ulkeye gitmek icin firmanin sana is teklifi yapmasi yetiyor ve vize sureclerinde firmadan yardimci olmasini istemeni tavsiye ederim sana yardimci olmayacak firma icin gitmeye degmez zaten.
vforinci200 not ortalaması önemli, şöyle ki üniversiteyi dersleri sadece geçsem yeter diyen biriyle 100 almayı hedefleyen biri arasında dağlar kadar fark var. ilk işine gireceğin zaman yurtdışındaki şirketler onu da göz önünde bulunduruyor o yüzden. amerika gibi bir ülkeye hem amerika içinde kendi vatandaşları başvuruyor hem de sadece türkiyeden değil dünyanın her yerinden insanlar başvuruyor. o kadar başvuran kişi arasında parlamak için ya not ortalaman çok yüksek olacak ve az da olsa tecrübeye sahip olcaksın, ya da çok yüksek tecrübelere sahip birisi olcaksın ki diğer başvuran kişiler arasında tamam gel sen çalış desinler sana.

ben mesela amerika'da vatandaş olarak hem petrol mühendisliği hem de makina mühendisliği okuyorum, 3.6 GPA'e sahibim ve bu yaz için rahatlıkla staj bulabildim. aynı şekilde başarılı olduğu halde öğrenci vizesiyle amerika'da bulunan, fakat çalışması için sponsora ihtiyacı olduğundan dolayı staj bulamayan bir çok arkadaşım var, hatta not ortalaması düşük olduğu için staj bulamayan amerika vatandaşı arkadaşlarım da var. burda staj yapmanın da zorunlu olmadığını, ama mezun olduğunda iş bulabilmen için seni 5 adım ileriye attığını belirteyim. okuldan mezun olduğunda ilk iş başvurunda şirketler not ortalamana ve staj tecrübenin olup olmadığına dikkat ediyor o sebeple.
Lonarad elbette staj ve ilk is icin not ortalamasi, ogrenciyken yapilan projeler oldukca onemli. bunlarin onemsiz oldugunu iddia ettigim bir mesajim olmadi. arkadas muhendis oldugunu soyledigi icin diplomasini almis ve bir yerde calisiyor oldugunu varsaydim. zaten ilk yorumumda belirttigim uzere sektorde calisan biriyse not ortalamasinin onemli olmadigini dusundugumu belirttim. universite egitimini tamamlamis ogrenciyken staj yapma surecinden gecmis ve su anda da tam zamanli calisan biriyim. Derslerine calisan ve calismayan ogrenci arasindaki farki, bunlarin sonucunda olusan firsat farklarini ogretmene ihtiyacim yok ancak detayli mesajin icin tesekkur ederim eminim faydalanacak birileri olur.
vforinci200 estağfurullah sana bir şey öğretme amacıyla yazmadım zaten, postu paylaşan arkadaşa senin yaptığın yorum üzerinden daha detaylı bilgi paylaşmak istedim sadece.
ielts ten 6 üstü bir not al, 7 öneririm. Sonra internetten yurtdışı staj programlarına bak. Tek önerim bu.
Virtuoz Sith Saber » Sosyal » Öneriler
Laptop altı soğutucu standı bakıyorum. Çok kullanacağım bir ürün değil, fiyat / performans önerileri olursa sevinirim.
hiçbi işe yaramıyo onlar
Bu nasıl bir sezon finali! Başlarda bu kadar karanlık olmayan dizi bir anda başka bir boyuta geldi. Müthiş.
Tamamen katılıyorum. Tatlı çizimlerine düşüp, veletlerin olduğu, zamanla karakter gelişimi görücem dediğim bir anime diye düştüm yola. Sonra travmatik olaylar serüvenine dönüştü bir anda. Fakat son bölümlerle ilgili bir yorum da üst üste, farklı farklı gerginlikler bindirmişler. Mitty için yapılan vicdan, bir yandan ölen ana karakter, aşağıya çocuk denek göndermek, katledilen halk falan fişman derken seyirciyi çok hızlı sokuyor kasvet havuzuna. Ben şahsan boğuldum.
Virtuoz Sith Saber » Sosyal » İtiraf
Yaşadığım toplumda herhangi bir marjinal gruba yada azınlığa dahil değilim. Mutlu bir çocukluğum oldu. Üniversite ve iş hayatımda da gündelik sıkıntılar haricinde pek bir sıkıntı ile karşılaşmadım. Bu durumu herkes gibi ben seçmedim, belki de diğer insanların çoğundan şanslıyım.

Ama çok garip tepkiler ve unsurlarla karşılaşıyorum. İnsanların bizden değilsen karşımızdasın kalıbına beni çok fazla sokuyorlar. Bir kadının iş hayatında ki zorluklarını, bir Kürt'ün yedi terörist yaftasını ve ya bir hayvan hakları aktivistinin hassasiyetini anlıyorum. ama ben bu ve bu gibi durumların hiç biri ile karşılaşmadım.

Bu sebeple bu gruplar ve ya azınlıklardaki insanlar bana sürekli "neden bizimle beraber sesin çıkmıyor? sen de onlardansın!" yaftasını yapıştırıp beni karşılarına alıyorlar. Bu insanların bana ulaşmayı seçmeyip benden bu insanların derdini anlamamı bekliyorlar.

Ben bir kitap seçerken bir yanda kadın dertleri anlatan diğer yanda da fantastik bir eser olunca ben ikincisini seçiyorum. Ben bi kadın değilim ve toplumda ki kadınların yaşadığı sorunlar ile karşılaşmadım.

Acaba benim yaptığım mı yanlış? bir durum varsa o konu hakkında illa bir fikir sahibi mi olmama lazım. SJW, Red Pill, Sosyalizm, LGBTQ+, hayvan hakları, evsiz yaşamlar... Bu gibi insanların bir caba için uğraştığı unsurlara benim kendi isteğim ile mi girip öğrenip bir fikir sahibi olmam lazım? Yoksa bu toplulukların mı bana ulaşması lazım?

Çünkü yeteri kadar fikrimin olmadığım ve bu durumları yaşamadığım için bir çok insan tarafından benden bir destek bekliyor. Destek vermemeyi seçince de karşıt bir insan oluyorum.
En iyisini yapıyorsunuz. Etliye sütlüye bulaşmaya girmeye bence de çok gerek yok.
bu durumu insanların kitleleşmeye çalışması olarak görüyorum.
Ya bizdensin ya da değilsin gibi tek konuya odaklanıp başka hiçbir düşünceye saygı ve sevgi beslememeye çalışıp sonunda gözü başka bir şey görmemesi de cabası
Bu her durumda var mesela anime olsun futbol takımı olsun hayvan sevmede olsun cinsiyette bile taraf tutmak zorundaymışsın gibi :)
Bu insanları birilerinin uyandırması lazım ama popüler olan ne varsa sevmek ve taraf olmak zorundalarmış gibi hissettikleri için ya hep ya hiç mantığıyla o şeye tutunup devam ediyorlar.ilginç
O tarz bir şeye maruz kalırsan ve insanlar seni bu konuda destekleyip, senin hakkını savunursa belki o psikolojiyi anlayabilirsin. Soru şu; bir problemi veya bir haksızlığı anlayabilmek için onu yaşamak mı gerekiyor? Biraz empatiyle gerekmiyor bence. Ha senin sorduğun soru ''mecbur muyum?'' ise değilsin tabi ki. Ama dünyanın bin bir türlü hali var. Senin veya sevdiğin birinin başına aynı şeylerin gelmeyeceğinin bir garantisi yok. İnsan sosyal bir varlıktır. Birbirimize ihtiyacımız var. Hele ki günümüzde...
Dizinin en sevdiğim unsurlarında biri de Da Poet. Sanki bölümlerin giriş ve çıkışlarını müziklere göre çekiyorlar. Bu kadar mı bağlayıcı olur.
Yukarı