Kaydol
Giriş

itachiyagai

Samet Göral
Sith Sorcerer
Kırklareli
Mart 2017
iki kere ikinin dört etmesinden sıkıldım. ben kendimden bile çok sıkıldım. ayrıca üçgenin iç açılarının toplamının da amına koyayım. /// kalabalık defans arasında ileri uçta ki tek adam. /// -,-
En son medyalar tümü
Takip ettikleri tümü
Takipçileri tümü
Bağlantıları
İstatistikler
Diziler detay
T. Süre
T. Bölüm
1.267 / 1.273
Filmler
T. Süre
3sa 50dk
T. Film
2 / 8
 
En çok dinlediği şarkılar
Son dinlediği şarkılar
Beğendiği gönderiler
Vader Darth Lord paylaştı!
Evet toplanın bakalım çocuklar size yepyeni bir özellikten bahsedeceğim. Yarattığınız müzikleri IOS ve Android telefonlara kolayca indirebileceğiniz ve tüm dünya ile paylaşabileceğiniz bir yenilik.

Podcast Atom hosting desteği bugün itibaren sağlıyorum. Playlistlerinizi Itunes ve diğer müzik listelerine ekleyebilmek ve tüm dünyanın kullanımına açabilmeniz için üstelik.

Artık Playlistleriniz sadece Zikuvikuzi'de değil heryerde olmuş olacak. Üstelik müzik dosyası hosting servisinide zqwqz ücretsiz size sağlayacak.

(Soundcloud sadece pro üyelere bunu sağlıyor oda aylık 15 Euro'ya, biz de bedava)

Resimlerde nasıl yapabileceğinizi görmeniz için gerekli anlatım mevcuttur.

Ayrıca bu özellik sayesinde herhangi bir podcast uygulaması kullanarak dilediğiniz playlistleri ekleyerek anında takip sağlayabilirsiniz. Hem müzikleri telefonlarınıza indirebilir hemde sevdiğiniz üyelerin podcast albümlerini dinleyebilirsiniz.

IOS için uygulama: https://itunes.apple.com/tr/app/po...d525463029
IOS detaylı açıklama: https://support.apple.com/tr-tr/HT201859

Android için: https://play.google.com/store/app...ps/details

görsel
görsel
görsel
görsel
görsel
görsel
görsel
görsel
görsel
Gizlenen 24 yanıtı da gör! Çatlarsın yoksa...
Yada direk IOS Podcast uygulanası ile itunes başvuru yapmadan sadece kendiniz dinlemek için şu şekilde ekleyebilirsiniz
görsel
görsel
görsel
Listelere de Podcast eklenmiştir.
görsel
Itunes üzerinden yüklemek için
görsel
görsel
görsel


*1. iTunes (Mac & Windows)*
“File” isimli sol üstte yer alan mönüyü açtıktan sonra “Subscribe to Podcast…” seçeneğine tıklıyoruz çıkan alana aldığımız PODCAST Url'yi ekliyoruz.

*2. Podcasts App (iOS)*
“My Podcasts” bölümüne dokunduktan sonra “Add Podcast” butonuna dokunup çıkan alana PODCAST Url'yi giriyoruz.

*3. Pocket Casts (iOS, Android & Web)*
PODCAST Url'mizi arama bölümüne yapıştırıp ara dememiz yeterli!

*4. Overcast (iOS & Web)*
“+” simgesine bastıktan sonra “Add URL” seçeneğinden urlmizi girmemiz yeterli!

*5. Podcast Addict (Android)*
+ ya bastıktan sonra üye girişi yapıyor ve karşımıza çıkan ”Add RSS Feed” mönüsüne urlye girip devam ediyoruz.

*6. Downcast (iOS & Mac)*
“Add” bölümüne dokunuyoruz ve karşımıza çıkan “Add Podcast Manually” seçeneğinden “Feed” bölümüne URLmizi ekliyor, son olarakta “Subscribe” bölümüne hunharca parmağımızla dokunuyoruz.


Google Play Music, Spotify ve iHeartRadio kapitalist düzeni bozmayıp illa satın alacaksın ulan dediği için hala desteklememekte. Çok da fifi diyoruz yukarıdaki uygulamalardan bir tanesini hemen yüklüyoruz.
Ya lordum spotify almayın bu site size onuda vericek demiştiniz ve oda geldi bea siz adamsınız.
otobüsle uzun yolculuk yapacaktım bende nerden indirebilirim ıphona müzik diye düşünüyordum muhteşem olmuş lordum teşekürler
uzun suredir kullanmadigim bir ipod vardi bu podcast ozelligini denemek icin tozlu raflardan cikardim. emeginize saglik cok iyi calisiyor fakat bir sorunum var. sarkilar nedense ortadan basliyor calmaya. biri bitince siradaki sarki ortadan yada sona yakin nakaratindan giriyor. biraz karistirayim dedim ama cozum bulamadim. play ekraninda sadece ileri geri butonu var sarkinin nerede kaldigini gosteren ekran cikmiyor. ipod eski oldugu icin mi acaba?
holybram tamamen senin ipod'un yazılımı ile alakalı. Biz nerede kaldığına yada nereden başlamana ait bilgi göndermiyoruz.
Aynende oyle simdi telefondan denedim gayette guzel gecis yapiyor benim ipod touch saolsun ios 6.1 ve guncellenmiyor. Sorun da bir sarkinin yarisindan digerine gectigimde geri o sarkiya donusu ortadan yapmasi. Hepsini dinle oyle gec diyor cihaz bana ;) mesaj bu
holybram ha o ios podcastin özelliği zaten nerede bıraktıysan oradan devam eder. Son dinlediklerimden değilde direk arşiv sekmesinden tüm parçalardan bakman lazım.
Tamamdir cozdum olayi. Tesekkur ettim
:clapping:
lordum empire mix gözükmüyor ne potcast iosta ne de itunes'de nasıl çözebilirim
Bipolaugh bir sorun yok şuan check ettim.
Vader
Linki kopyalayıp yapıştırdım ama oynatabileceğim bir şey yok. Nasıl yapabilirim dediğiniz gibi yaptım
Podcast eklenemedi, çünkü sunucu veya kaynak bulunamadı diyor ama bendede sanırım yeni güncelleme iosta bozdu işleri
FethiBey sorun beceriksiz olmanız bence
https://i.imgur.com/MYH9a4m.mp4 Vader adam seçiyor lordum ios, bu arada başka uygulamayı denedim onda alıyor linkleri apple postcast ı sorun çıkarıyor
FethiBey almasa resim çıkmaz almış gibvi duruyor
FethiBey bende de aynı hatayı veriyor kullanamıyorum ama ne hikmetse vaderın videosunda oluyor
muhtemelen bazı şarkılardan dolayı "podcast eklenemedi çünkü sunucu veya kaynak bulunamadı" hatasıyla karşılaşıyoruz. 4-5 playlist oluşturdum bazıları olurken bazıları playlist değiştirmeme rağmen aynı hatayı verdi.
i_s_fallen başka programda deneyebilir misin. bazı programlar ekstra header gönderiyor onları sunucu engeller çünkü.
Vader

2. Podcasts App (iOS)
Yukarda söylediğim gibi bazı playlistler kabul oluyor bazıları kabul olmuyor.

3. Pocket Casts (iOS, Android & Web)
Playlist de tüm şarkılar göründü ve hepsi güzel bir şekilde çalışıyor. Kulanılır (otomatik oynatma özelliği yok sanırım :p) ek: bir sonraki müziği ekle özelliği varmış bu sayede otomatik gidiyor çok iyi)

4. Overcast (iOS & Web)
Playlistleri sıkıntısız kabul ediyor ancak sadece listeye yüklediğim ilk şarkı görünüyor diğerleri görünmüyor. (bazı playlist de 2. şarkı da geliyor-istisna-)
Lordum playlist linkini paylasabilirmisiniz? Bulunmadi diyor bende.
ziyazn dese bile bir kaç kes ısrar edin aynı urlde kabul edecektir.
Vader müzik ekle kısmına direk album ekleme özelliği gelmesi mümkün mü ? gelirse çok süper olur. Tek tek eklemek bazen bezdiriyor.

Gelmesinde halinde örn olarak = x album var bunu ekledik tarz olarakta https://www.allmusic.com/album/caprisongs-mw0003652078 şu siteden bakıyorum ben genellikle doğru olsun diye. Bu albumde pop/rock diyo direk onu seçerek bütün müziklerin tarzlarında seçmiş oluruz.

Böyle direk kapak resmi eklemeli filan. Çok hoş olur.
Spitznamen yaşamak nefes almakta bezdiriyorsa onuda biz yapalım paşam yat sen öyle başka var mı hayatını kolaylaştırabilecğeimiz bir olay? senin yerine varsa unin sınavına gitmemizi, varsa işin işe gitmemizi hatta yaşamamızı da ister misin?
Bazen kendi akil sagligimdan süphe ediyorum, gidip apple music de aramisim :3
batuhankrmn Sith Sorcerer » V.I.P
Sayın Novalar nasıl yeni müzik keşfediyorsunuz? Spotify kullanıyorum ve genel olarak Türkiye Top 50 listesine bakıyorum ve 50 tanenin içinden maks 5 şarkı ilgimi çekiyor , tahmin edebileceğiniz üzere TR Top 50 listesinde ya çok derbeder şarkılar ya da aşırı saçma pop şarkılar olabiliyor . "Müzik keşfetmekte iyiyimdir, playlistimi her gün genişletirim" diyen kankalar bi el atabilir mi?
Gizlenen 13 yanıtı da gör! Çatlarsın yoksa...
haftalık keşif ve daily mix leri dinlerim arada hepsi zevkime uymaz ama arada güzelleri çıkıyor ya da sevdiğin şarkının radyosuna bakabilirsin ben de spotify kullanıyorum diğer platformları bilmiyorum
keşfedemiyorum dost.. paso aynı müziklerde dönüyorum
Sevdigim sarkiyi acıyorum sonra sonraki şarkiya geçtikçe seversem begeniyorum
Top ya da Hit listeler değilde daha çok yeni çıkan diye müzik listeleri oluyor onlara bakıyorum iki üç günde bir beğendiğim olursa kaydediyorum onun haricinde her tarz(genre)'ın playlistlerine de göz atıyorum
keşif konusunda youtube music'in daha iyi olduğu kanaatindeyim. spotify için yeni şarkıları da genelde playlist radyosundan keşfediyorum diyebilirim.

şöyle bir yazı buldum: https://makeuseof.com/tag/spotif...-playlists/ şurada yer alan siteleri bir denemek lazım aslında. deneyip tecrübelerini paylaşan olursan mutlu olurum.
Youtube'da genelde rastgele bir şarkı açıp otomatik oynatı başlatıyorum. Kendi kendine bir şeyler öneriyor bana sağ olsun. Arada da spotify'da sanatçı ve şarkı radyolarından buluyorum.
Valla ben gitar sayesinde buluyorum, akor sayfalarına girip herhangi bir şarkıyı bilmesem dahi çalıyorum söylüyorum sonra orijinaline bakıyorum çoğunlukla az izlenmiş harika eserler oluyor
Ben haftalık keşif ve release radar listeleri bittiğinde arkadaşlarımın listelerine dalarım, 3-5 ne tutarsa beğendiğim çıkıyor mutlaka. Bir de sevdiğim şarkının adını aratıp o isimle hazırlanmış liste var mı diye bakarım, bu tür listeler genelde beni hüsrana uğratmıyor. Kolay gelsin şimdiden ?
Bu konuda en garip müzik dinleme veya keşfetme tarzı bende olabilir. Herkes gibi müzik ne kadar güzel olursa olsun bana bir şeyler hissettirmezse sevemiyorum. Fakat hissetme mekanizmam da bozulmuş olmalı ki, yeni dinlediğim bir müzik arka planında bir şey içermiyorsa bir şey hissedemiyorum. Sanki müziği dinlerken arka planındaki görüntünün, videonun ya da manzaranın bana nasıl hissetmem gerektiğini tarif etmesi gerekiyor.
Normalde denk gelen bir drama müziği hiç hoşuma gitmezken, izlediğim bir dram filminde güzel kullanıldığında çok hoşuma gidiyor ve dinlemeye başlıyorum. Bundan olacak ki, filmlerden ve dizilerden müzik keşfedebiliyorum. Fakat asıl müzik keşfetme taktiğim video editleri izlemek veya Coub'da takılmak. Özellikle Coub'un çok ekmeğini yemişimdir.

Mesela tam 2.28'de başlayan şarkı Frank's Choice. Bu müziği daha önceden dinlemiştim ama pek beğenmemiştim. Bu editte çok güzel kullanılmış ve artık bu müziği çok seviyorum.
mehmet_bngl tek şarkıyla playlist oluşturma sitesini denedim kesinlikle işe yarıyoor, nice! 1 saatlik bir playlist oluşturdu, ilk şarkı ilgimi çekmedi ama ikinci şarkıyı direk playlistime aldım. Böyle böyle baya keşfedilir, sağol kankam
Jazz Jazz shameless izlediysen bilirsin benim dediğin gibi keşfettiğim hastası olduğum bir şarkıdır sahnesine can vermişti resmen.
youtubeda nasıl müzik keşfedebiliyosunuz ben autoplay açınca hep önceden dinlediğim şarkılar çıkıyor
Spotify arkadaşlarımın listelerine, o an dinlediklerine bakmak da yenileri keşfetmede bayağı yardımcı oluyor bana.
Senelerdir bandcamp kullanıyorum, şiddetle tavsiye ediyorum. Dijital olarak satın almak istemezssen çoğu sanatçı spotiyede yüklüyor zaten.
allahdiyenmakarna allahdiyenmakarna Başkan Shameless'ı izlemedim. Ama çok iyi bilirim. Böyle bulunan şarkılar kalıcı oluyor. Şarkı da çok güzelmiş bu arada.
Genelde muzik uygulamalarinda bir muzigi sectikten sonra dinledigin ture gore radyo olusturuluyor ben oradan kesfediyorum.
Vader Darth Lord paylaştı!
Şimdi sizi bir konu hakkında daha bilgilendirmek istiyorum. Neden dns sorgularını ve işlemlerini DNS Over HTTPS şeklinde HSTS aktif kullanmamız hızımızı artırıyor onu anlatcam.

Bir web sitesine girmek için chrome bara adres satırını yazdığımızda o web sitesine ulaşmadan önce yaklaşık 8 ile 14 arasında dns serverin bulunduğu santrale yonleniyoruz. Hemen eklediğim videoya bakarsanız bunu görürsünüz.

Öncelikle chrome'a girilen web adresi modeme iletiliyor modemden direk olarak en yakın santrale gidiyor bende İstanbul Dudullu olmuş. Dudulludan sonra Anadolu yakası genel santrali Acıbademe gidiyor. Acıbademden Türkiye merkezine ordan amsterdama yonlenmişim amsterdamda da aynı işlemler devam ediyor ve 10. dns serverine ulaştıktan sonra web sitesine girebiliyorum.

Eğer olurda bu santrallerden biri yada bir kaçınca yoğunluk olursa ki akşam vakitleri türkiyedeki santrallerde yoğunluk olmamasının imkanı yok ne oluyor benimde istediğim servise ve internet sitesine girmem yavaşlıyor. Veri akışı bir noktadan sonra stalled dediğimiz kitlenme ve bozulma noktasına geliyor.

İşte sizinde video izlerken problem yaşadığınızda farkettmediğiniz arka plandaki durum bu oluyor. Peki nasıl çözebiliriz bunu. Hangi DNS'i kullanırsanız kullanın bu aşamayı atlatamazsınız bu aşama muhakkak olacak.

Nasıl dns kullansanız bile devletin yasakladığı sitelere giremiyorsunuz işte bu sebepten ötürü bu aşamayı atlatamadığınız için. Peki ne yapabiliriz. Bu 10 aşamalı sorguyu cache edip her defasında sormak yerine saatte 1 sorgulama yöntemi kullanabiliriz. İşte bu her istekde ortaya çıkan 10 aşamalı sorgu talebini 0 a indirecek ve takılma probleminizi ortadan kaldıracaktır.

Nasıl oluyor bu öncelikle DNS Over HTTPS ve HSTS dediğimiz yöntemle. Zikuvikuzi bu altyapıları kullanıyor ama bu altyapıdan yararlanmak için browserinizi bu altyapıya göre ayarlamanız gerekiyor.

Bunlar deneysel özellik olduğu için hala base olarak aktif değil browserlarda. O yüzden bizim aktif etmemiz gerekiyor. QUIC yapısını, HSTS seçimini ve dns cachelemeyi.

İlk olarak bağlantı ayarlarından dnslerinizi 1.1.1.1 ve 1.0.0.1 oalrak güncelliyoruz. Cloudflare dnsleri kullanacağız çünkü en yakın rakibi Google a göre 3 kat daha hızlı yanıt veriyor.

Daha sonra ise Chrome adres barına *chrome://flags/?search=httpssvc* yazıyoruz ve Support for HTTPSSVC records in DNS. seçeneğini olacak şekilde güncelliyoruz.

Size ayarlar değişti Chrome'u tekrar başlatmanız gerekiyor gibi bir uyarı çıkacak hemen restart ediyoruz. Daha sonra yine Chrome adres barına *chrome://settings/security?search=dns* yazıp seçeneğine gidiyoruz.

Burada 2. seçenek Özeli seçip Malware korumasıda bulunan https://security.cloudflare-dns.com/dns-query adresini giriyoruz. Bu adres size bedava olarak malware korumasıda getiriyor. Yani zararlı olarak işaretlenmiş, virüs indirtebilecek internet sitelerini ve urlleri otomatik siz girmek isteseniz bile engelleyecek.

Dilerseniz Aile koruma paketide bulunan https://family.cloudflare-dns.com/dns-query urlsini girebilirsinzi bu hem Malware urlleri hem de pornografik urlleri otomatik olarak engellemektedir. Bu seçim size kalmış.

Bu kadar başka birşey yapmanız gerek yok. Artık sorgularınız cache edilecektir.
Gizlenen 29 yanıtı da gör! Çatlarsın yoksa...
Gerçekten internet bilginize bir kez daha hayran kaldım. Bu özelliklerin deneysel olması ve kimselerin henüz haberi yokken sizin bu özellikleri siteye entegre etmeniz gerçekten takdire şayan.

Benim de sınav döneminde karşılaştığım en büyük problemlerden biri adres çubuğundan Google search yapamamam. Arama sorgusunu aceleyle sürekli adres çubuğuna yazarak yapmaya alıştığım için sınav döneminde de aynı şekilde yardırıyorum. Ancak son zamanlarda adres çubuğundan yazdığım sorguların yüklenmesi 30-40 saniyeleri bulurken google.com üzerinden çatır çutur sorguları aratıyordum. Zannedersem problemim sizin bu bahsettiklerinizle alakalı. Bir kez daha teşekkürlerimi sunarım. En yakın zamanda bağış yapacağım çünkü sonuna kadar hakediyorsunuz ?
Çok bilgilendirici olmuş. Müzik seçiminizi de ayrıca takdir ettim. Bu arada en azından TurkNet kullanıcıları adına söylemeliyim ki DNS'i 1.1.1.1'e ayarladığınızda devletin yasakladığı sitelere girebiliyorsunuz.
Lordum gayet faydalı bir video olmuş, ellerinize emeğinize sağlık.Bazı sorun yaşayan arkadaşlar için iyi bir çözüm olmuş.
Her bir detayı çok güzel anlaşılır bir şekilde açıklamışsınız, çok teşekkür ederim.
Çok teşekkürler lordum ??

(Lordumuz sadece bize mükemmel bir site sunmuyor ayrıca interneti daha güvenli kullanmamızı sağlıyor değerini bilin öldürtmeyin kendinizi)
Üzerinde çalıştığım sitelerde sürekli güncellemeler yapıyorum ve Cache yüzünden güncellemeleri görebilmek için her seferinde gizli sekme açmak, cache temizlemek gibi işlemler ile uğraşıyorum. Bu duruma kötü bir etkisi olur mu? Cache purge yapmam veya gizli sekmeden siteye bakmam işlevini falan yitirmez dimi? Güncel halini görebilirim yani sitenin purge lediğim taktirde
allahdiyenmakarna CTRL + F5 yeterli değil mi senin işlem için? ya da F12 ile geliştirici penceresini açıp sol üstteki yenileme butonuna sağ tıklarsan görseldeki gibi bir pencere açılacak: https://prnt.sc/x8whkz burayı da kullanabilirsin.
allahdiyenmakarna bu cache dns sorgu cachedir herhangi bir siteyle alakalı dosyanın cache edilmesi değildir. Backend dns query cachedir.

ipconfig /flushdns ile temizlenir.
allahdiyenmakarna webde birşeyi editleyip cachesiz görmek istiyorsan onun için zaten console da ayar var. Bu ayarın anlamı console açıkken herhangi bir şekilde cache kullanma demek.
ben opera kullanıyordum
Kurapika78 Adımlarda bi fark yok, ha opera ha chrome.
İşte bu bilgi benim işime yarar çok teşekkürler lordum Abka teşekkürler kanka buda iyiymiş iyi oldu öğrendiğim
Bu yalnız Türkiye için mi geçerli yoksa ben de kullana bilir miyim? (Azerbaycanda oturuyorum)
casper2109 Google Chrome dünya çapında kullanıma açık olduğu için sizde kullanabilirsiniz.
casper2109 siz azerbeycanda hala mektupla yada dumanla haberleşmiyor onun yerine diktörtgen küçük yassı bir kutuya benzeyen üstünde yanıp sönen ışıklar bulunan modem adındaki cihazları kullanıyorsanız evet tüm internet kullanan dünya ve gezegenlerde çalışmaktadır :)

Ama güvercinle haberleşme yönteminde calışmıyor cache ettiremiyoruz güvercini unutuyor gitti yolları :(
Çok tuhaf... Chromium altyapısını kullanmasına rağmen aynı Experiments kısmı Microsoft Edge'de yok. :(
sawet aynı sorunu bende yaşıyorum maalesef edge flags panelinde mevcut değil
Freud_EX aynen ama gerek de kalmadı ya WARP kullanıyoruz artık. ben mobilde baya uzun bir süredir kullanıyodum ama pc tarafında da olduğundan haberim yoktu.
Ben adguard kullanıyorum. Yazılımın DNS seçme ve DNS Over HTTPs aktif edebilme özelliği var. Warp'ı da şu anda kurdum tamamım herhalde. Detaylı açıklama için teşekkürler.
sawet ilk traceroute warp'sız ikincisi warp ile
Lordum fotoğrafta da görüldüğü gibi bende güveni dns kullan kısmı açılmıyor. Ne yapabilirim acaba
Alperkeserx fotoğrafta görüldüğü gibi chrome'un bir kuruluş tarafındna yönetiliyor. Ya şirket bilgisayarındasın yada bilgisayarını ele geçirdiler.
Eğer ölmeyeceksem, burada çok fazla yanlış bilgi var.

En önemli ve temel yanlış ise video'daki 10 hop'luk davranışın DNS ile ilgili olduğudur.

Vader'in bahsettiği değişiklikleri yapmadığınız standart bir bağlantı şu şekilde kurulur:

1) Browser'a https://www.google.com.tr yazarsınız. Google'a ulaşabilmek için önce browser'ınız UDP/53 protokol ve port numarasını kullanarak bir DNS sorgusu yapar. DNS sorgusu bize IP adresi öğrenmemiz için olanak tanır. Diyelim ki DNS için 172.1.1.1 şeklinde bir cevap aldınız.

2) Bu noktada DNS protokolü ile işiniz biter, HTTPS ile başlar. Bilgisayarınız 172.1.1.1 adresine bir HTTPS isteği gönderir.

3) Bir HTTPS paketi tam 7 adet katman içerir (OSI Layers). Bu paketin 3. katmanında 172.1.1.1 bilgisi bulunur (başka bilgiler de var ancak onlara girmiyorum), 7. katmanında ise www.google.com.tr bilgisi bulunur.

4) Siz 172.1.1.1'e ulaşmaya çalışırken yol üzerindeki tüm ISP cihazları 3. ve 4. katmanlardaki bilgilerle ilgilenir (Özel bir durum yoksa). Yani hiçbir ISP cihazı, bu adam Google.com.tr'ye gidiyor bilgisi ile ilgilenmez yönlendirme yaparken. 3. katmandaki 172.1.1.1 ve ona ilişen 4. katmandaki port bilgisini kullanır. Kısacası 172.1.1.1:443 bilgisini kullanır HTTPS için.


Şimdi video'daki traceroute çıktısına gelelim:

1) Vader'in gönderdiği video'da bir tracert çıktısı var. Burada traceroute'un nasıl çalıştığını bilmek çok önemlidir.

2) traceroute çıktısı ilk satırda, yani daha 1-2-3 gibi 10'a kadar numaralar bile çıkmadan önce 104.26.10.76 ile başlıyor. Tam bu noktada zaten DNS ile işi bitmiştir bu bağlantının. Diğer 10 basamağın DNS ile hiçbir ilgisi yoktur. Daha traceroute işlemi başlamadan önce bilgisayar UDP/53 paketi gönderir DNS Server'a ve cevap olarak 104.26.10.76 almıştır (Önceki browser örneğinde olduğu gibi).

3) Artık zqwqz.org'un adresini biliyoruz: 104.26.10.76. Bu aşamadan sonra Windows bu IP adresine gidebilmek için geçtiği her bir cihazı tek tek traceroute çıktısında gösterir (Uzun olduğu için ara basamakları anlatmıyorum). Ancak önemli olan şey şu burada: traceroute Windows bilgisayarlarda varsayılan olarak ICMP protokolünü kullanır. Kısaca Vader'in bahsettiği 10 adımlı IP adresleri ICMP protokolü ile öğrenilmiştir. Ne DNS ne HTTPS ile hiçbir ilgisi yoktur.




Son olarak, Vader'in bahsettiği özellikleri enable etmek bağlantınızı hızlandırır. Ancak yine detaylı bir arkaplanı var. Özetle bunun sebebi DNS cevaplarında gelen attribute'lerde sitenin QUIC desteklediği bilgisinin de dönmesidir. Haliyle Chrome HTTPS yerine QUIC kullanarak hedefe daha hızlı bağlanır. QUIC, standart HTTPS'e karşılık olarak Google tarafından geliştirilmiş daha hızlı bir 7. katman protokolüdür (Bu en son paragrafta yazdıklarımın bi kısmını Vader'in postundan sonra araştırıp buldum. Yanlışlar olabilir tam anlayamadıysam. Onun dışında yukarıda anlattığım tüm basamak ve bilgiler bana aittir ve doğruluğu konusunda tartışabiliriz).
fatihcesko tek bir örnekle koca bilgini çökertmek isterim. BTK tarafından (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) engellenmiş bir domain olan "yabancidizitv.com"a tracert cektiğimizde http://prntscr.com/yedreu çıktısını alıyoruz.

YAni aslında engellenmemişbilgileri görüyoruz. Ping attığımızda da http://prntscr.com/yedvv8 normal bir şekilde gitmesi gereken servera gittiğini görüyoruz.

Önermene göre çoktan bu aşamalara gerek kalmadan 172.67.133.254 adresine ulaştığını kabul edersek;

Neden https://yabancidizitv.com urlsine erişmeye calıştığımızda bağlantının bir mudahale ile resetleniyor? Üstelik çoktan almıştı verileri?

Varp kapalıyken ulaşamadığımız siteye warpı açtığımız an araya giren engeli ortadan kaldırıp ulaşabildiğimizi görüyoruz.

Eğer ölmeyeceksem diye başlamışsın cümlene. Kim burada bilgi patlaştı diye öldü. Şunu yapman ciddi anlamda beni sinirlendiriyor örneğin "eğer ölmeyeceksem".

Cİddi anlamda öldürmemi istiyorsan bunu belirt yaparım. Bu şekilde yapmana gerek yok.

Ne kadar terbiyesizce bir hareket bugune kadar fikrini paylaştın yada bildiklerini kendi nezdinde buraya yazdın diye başına ne geldi?
bana bazen göreceli geliyor ölen kişiler. Şimdi niye adamı şu yüzden öldürdün gibi rastgele isimler seçmeyeceğim ancak diyelim ki kendimi garantiye almaya çalıştım öyle diyerek :)

cevabına gelince, söylediklerim %100 doğru. Özel bir durum yoksa diye belirtmiştim söylerken. Burada bağlantı firewall'dan geçiyor ve standart bir signature ile engellenebilirsin pek tabi ki.

Yani 172.67.133.254 adresinin içeriği ISP tarafından biliniyorsa 172.67.133.254:443'ü engelle şeklinde bir policy yaratılarak engellenebilirsin.


Senin açıklamanda traceroute çıktısında 10 hop varsa, oradaki 9 hop'un tamamı DNS server IP adresi ve son hop da sizin server'ınızın IP adresi. Bu bilgi kesinlikle yanlış. Orada gördüğün 10 hop'un tamamı senin bilgisayarından başlayıp server'a gidene kadar yoldaki üzerinden geçtiğin herbir Router ve Firewall'un IP adresleri. DNS işlemleri daha tracing başlamadan biter.
fatihcesko yani warp olmadan hangi internet sitesine girip giremeyeceğimi tayin etmek için bir yere bağlanıyorum değil mi? ona göre engelliyorlar.

Warp varken bağlanmıyorum ama engelleyemiyorlar. Yazdıkların %100 doğru falan değil.

Bak çok güzel ufak bir örneği bile kabul etmiyorsun yazdıklarım %100 doğru diyorsun. Açıklaman bu şekilde mi?

Warp arada bağlantığın senin nereye girebilirsin yada buraya giremezsin gibi koşul sunan sunuculara, dns serverlara bağlanmanı ortadan kaldırır. Bu kadar.

"bana bazen göreceli geliyor ölen kişiler. Şimdi niye adamı şu yüzden öldürdün gibi rastgele isimler seçmeyeceğim ancak diyelim ki kendimi garantiye almaya çalıştım öyle diyerek :)"

Ama garantilemedin tam tersi tam damarına dokundun ve birazdan öleceksin. Üstelik öldürürken büyük bir haz alacağım. Sen geçen şu 3 aylık microsoft programı ile eğitim versem ne olur diyen arkadaşsın değil mi?

Anlamamak adına ısrar edeceksin hala ama sorun değil ben ısrar etmeeyeceğim.
Elifsvde Tam buradaydım okuyordum, ölümü ön göremedim; helva tayfanın adını kirlettim. Kendimden utanıyorum..
fatihcesko tahmin ettiğimden daha erken gitmişsin yediğim en tatlı helva senin helvan :))
éarth olmadı abi hem de hiiç olmadi. Tayfadan olup da Olaya ilk şahit olan Senden organizasyonu yapmanı ocağin altını yakmanı dibi tutmasın diye tencereyi karıştırmanı ve daha sonra diger uyelere dağitım paylaşım ve etkinligi yonetme konusunda şeflik yapman beklenirdi böyle tek basına çökmüşsün tüm helvaya. Hadi ben tesadüfen denk geldim ya bu kutlu etkinlikten hiç haberi bile olmayan diğer tayfa neferleri ne olacak. Aylık olagan toplantıda bunu gündeme getirmek şart.
"Sen geçen şu 3 aylık microsoft programı ile eğitim versem ne olur diyen arkadaşsın değil mi?"
Vader Darth Lord kendi profilinde paylaştı!
Yardım bölümüne "akşam saatlerinde donuyor, takılıyor, niye böyle, falan şöyle" mesajlarından sonra 5 gündür test yapmaktayım ve herhangi bir donmayı geçtim takılma, yavaşlama, buffer ederken geç cevap vermeyle dahi karşılaşmadım. Sorun tamamen bunu yaşayan kullanıcıların ya bilinçsizliğinden yada bilgisizliğinden kaynaklanıyor.

Yaptığım testler, Clouflare güvenli dns, DNS Over HTTTPS ve QUIC aktif bir şekilde yapılmıştır. Bu özelliklerin anlamı DNS sorguyu her defa göndermektense cache edilmesini sağlayıp bağlandığım dns server çok yoğun olsa bile bundan etkilenmememi sağlamaktadır.

Test 50Mbit sınırsız Türk Telekom ISS kullanılarak yapılmıştır.

Resim 2 deki ayar için chrome adres bara: chrome://settings/security?search=dns
Resiim 3 deki ayar için chrome adres bara: chrome://flags/?search=httpssvc
yazmanız gerekli alanları açacaktır.
Neden DNS Over HTTPS kullanmalıyızı şurada 924267 açıkladım.
Soru: Bunu yapınca çok mu farkediyor.
Cevap: Şu kadar farkediyor (bkz: video)
NightMare021 Sith Sorcerer paylaştı!
YouTube Facebook tıktık miktok ne varsa ceza kesmişler 30 gün de süre tanimislar ciddi ciddi YouTube gitse ne komik olur ya
Gizlenen 16 yanıtı da gör! Çatlarsın yoksa...
Gitmez. ama gitse trajikomik olur
tiktok falan gitse keşke.
Aslında eskiden Çin’in yaptığı gibi her şeyi yasaklayıp kendi yerli ve milli sosyal medyamızı kullansak nasıl olurdu ?

Herhalde hapishanelerde boş hücre kalmazdı:):):)
ÇöldekiKutupAyısı ekonomi daha da beter olurdu en azından yayıncılara, web developerlara google ustunden adsense olarak döviz girişi oluyor hani şaka falan değil ekonominin %20 puanını falan oluşturuyordur bunlar dolar 20 ye dayanırdı yoksa.
Anlıyorum lordum. Dedikleriniz gerçekleşirdi şüphesiz. Çin kendi içinde üretime teşvik etmek için böyle bir şey yapmıştı dış dünya ile bağını tamamen koparmak adına ama tabi bizde onu yapacak üretim de yok
:sosad:
ÇöldekiKutupAyısı şöyle söyleyim zaten latin alfabesi kullanmayan ülkelerde global sosyal medyalar düşündüğünüz kadar meşhur değil örneğin rusyada facebook yerine vk yada ok.ru kullanıldığı gibi.

Uzak doğuda google yerine baidu kullanıldığı gibi. Bu tür cyrillic, kanji gibi alfabe kullanan ülkelerde söylediğin şeyi yapınca çok fazla etki uyandırmıyor yada insanlar illaha facebooka falan gireyim demiyorlar. O yüzden basit ama latin alfabesi kullanan ülkede o yasak sökmez.
Zamanında Youtube gitmişti, tekrar olur mu? zannetmiyorum. Sosyal medya o zamanlar bu kadar aktif değildi. Şimdi amcalar, dedeler bile içerisinde :)
ÇöldekiKutupAyısı Yaay diye bi zımbırtı çıkarmışlar yerli
Lordum döviz giriyor ama reklam verenlerde aynı dövizi çıkarıyor neticede aynı şey olmuyor mu? Ayrıca Google hiçbir reklam veren için fatura kesmiyor, hiçbir şirket Google reklam giderini gelir vergisinden düşemiyor bu yüzden. Google devlete vergi falan ödemiyor yani Ads tarafında.

Yanı kısaca gelen dolarla giden dolar arasındaki komisyon gelirinin bile vergisini ödemiyor, ekonomik olarak bir zarar vereceğini sanmıyorum.

Devlet yeni bir yasa veya koşul koyduğunda Google'a hemen reklamveren KOBİlere şirketlere yansıtıyor bunu. Devlet zorunluluklarından ötürü şartların zorlaşması sebebi ile %5 kesik atılacaktır diye mail çakıyor hemen.

Ama yerlisi yapılsa da yurtdışında kullanılmayacağı için ne faydası olacak oda gereksiz, yaptığın işe değmez.
allahdiyenmakarna en basitinden devlet şuan youtuberlardan %38 gibi bir vergi alıyor diye biliyorum yanlış olabilir bir teknoloji kanalında görmüştüm bu kadarı nasıl ödeyelim diye ama bunu kaybetmek bile devlet için eksi demek
Paradox Duymuştum da çok kopya duruyodu ya hiç ilgimi çekmedi.
ÇöldekiKutupAyısı cekmesinde zaten ben denemek adına bir baktım 100 gönderinin 101 tanesi takibe takip anında çöplüğe cevirmisler hani mizahtir bilimdir hepsini kategorilere ayirmislar ama giriyorsun ya takibe takip ya da şu numaradan ara sabaha kadar sıcak sohbet
NightMare021 İşte Google'dan alamadığı için doğru düzgün Youtuber a çöküyor devlet, oda haklı puştluk Google da bence. Yerli yabancı farketmeden bu ülke içerisinde hizmet veren her türlü şirket bir şekilde (az-çok farketmez) usullere uyup vergisini ödüyorken Google'ın bu tavrı ve tekel olması çok sinir bozucu.
Bence hepsi temsilci açıcak sadece Twitter açmayacak gibi geliyor çünkü Twitter'ın politikası diğerlerine göre daha sıkı bunu bildikleri içinde Yaay adında Twitter benzeri bir uygulama çıkardılar düşünceleri büyük ihtimalle bu yönde Twitter kitlesini oraya çekmek. Ayrıca şimdi açtılar diyelim örneğin 10 milyon cezanın sadece 2.5 Milyonunu ödeyecekler 4/1 i kadar indirim sağlanıyormuş gerçi koymaz bu para
MrStark birde tl yani dolara cevir zaten bir sey kalmiyor
allahdiyenmakarna türkiye'de reklam veren düşündüğün kadar fazla değil. Google faturalandırma yapiyor yapmaz olur mu vergiden düşebilmek adına personal değil business hesap açıyorsun ve her verdiğin reklamın faturasını google sana kesiyor sende vergiden düşebiliyorsun. Yanlış biliyorsun.

Aracı networkler üstünden google fatura kesiyor her ülkeye. Türkiye de atıyorum Admobs adında bir firması vardır ve admobs üstünden komisyon faturası keser.

Yoksa kimse reklam vermez bir amaç olmaz yani. Google'a türkiyede youtube'un ofis aç zorlamasının sebebi google dan vergi almak değil.

Sen yanlış düşünüyorsun ve yanlış açıdan bakıyorsun. Şuanda youtuberların çoğuna ulaşamıyor devlet çünkü belirli hacmin altını tek tek taraması lazım. Örneğin adam 2.000 tl aldı aylık bunu görebilmek adına tüm sistemi taraması lazım buda imkansız.

Bulabildikleri belirli hacmin üstündekiler çünkü bankalar atıyorum aylık 50.000 tl üstü yabancı girişi maliyeye bildirmek zorunda bu şekilde olanları devlet farkedebiliyor.

Ama Youtube türkiyeye ofis açarsa kalem kalem kime para gittiyse tek bir istekle youtube dan bunu alabilecek.

Yani amaç google dan vergi almak değil zaten vergisini tam vermese tr de iş yapamaz. Amaç youtuberların canına okumak :)
Bi yolunu biliyorsanız söyleyebilirmisiniz lordum, aylık 10.000 TL civarında Google Ads giderimiz var E-ticaret sitemizde ve fatura alamıyoruz hiçbir şekilde, çok araştırdım fakat hiçbir şekilde bulamadım. Admobs mu bakmam gereken yer, aydınlatabilirseniz çok işime yarayacak.

Aylık 300.000 TL üzerinde reklam gideri olan bir tanıdığım var, oda aynı şekilde yapamıyor bunu, onuda aydınlatmış olurum.

Bildiğim kadarı ile Google İrlanda üzerinden hizmet sunuyor ve herhangi bir aracı firmasını göremedim.
allahdiyenmakarna ya google'a KDV3 yazar mısın yıllardır herkesvergiden düşüyor öyle saçma salak iş olur mu adam gibi bir muhasebeciniz yok mu?

Adwords'e yatırdığınız tutarı beyaz edip KDV3 uygulamasından yararlanarak ekstra olarak devlete bu giderin kdvsini ödüyorsunuz ve tüm gideri vergiden düşebiliyorsunuz.

*KDV3 uygulaması, nihai tüketicilerin yurtdışından aldığı bazı hizmetler için yurtdışındaki firmalar ile anlaşma yaparak ilave kdv alınması ve Türkiye'ye iletilmesi durumu.*

KDV: http://www.gib.gov.tr/node/87337
C _ YURT DIŞINDAN SAĞLANAN HİZMETLER:

Katma Değer Vergisi Kanununun 1. maddesine göre işlemler Türkiye'de yapıldıkları takdirde vergiye tabi tutulabilecektir. Aynı Kanunun 6/b maddesine göre, Türkiye'de yapılan, değerlendirilen veya faydalanılan hizmetler Türkiye'de ifa edilmiş sayılacaktır. Yurt dışındaki firmalara yaptırılan hizmetlerden bu kapsama girenlerin vergiye tabi olacağı açıktır. Bu gibi hizmet ifalarında mükellef esas olarak yurt dışındaki firma olmakla birlikte, fırmanın Türkiye'de ikametgahı, işyeri, kanuni merkezi ve iş merkezi bulunmaması halinde vergi, sözü edilen Kanunun 9. maddesi gereğince hizmetten faydalanan yurt içindeki muhatap tarafından bağlı bulunulan vergi dairesine sorumlu sıfatıyla beyan edilip ödenecektir.


Stopaj: https://gib.gov.tr/sites/defa..._ck_abn.pdf

Fatura için Google adwords ödemeler kısmından Faturalandırma >Faturalandırma belgeleri ödediğin tutarları aylık olarak indirip muhasebecine iletiyorsun oda başvuru yapiyor bunlarla.
Anladım. muhasebeci fosil, büyük ihtimal bilmiyordur ona da anlatayim öğreteyim durumu, teşekkürler lordum.
Yukarı