Kaydol
Giriş

Efrii

E*** U********
Dark Jedi
İstanbul
Aralık 2021
Sasuke! Omae wa Ore ni totte no aratana hikari da!
En son medyalar tümü
Takip ettikleri tümü
Takipçileri tümü
İstatistikler
Diziler detay
T. Süre
T. Bölüm
918 / 972
Filmler
T. Süre
1g 16sa
T. Film
16 / 34
 
Beğendiği gönderiler
RepDr Lieutenant kendi profilinde paylaştı!
Dünyanın en iyi dizisi vikings nokta
Daha doğru bir yorum yok.
RepDr Lieutenant kendi profilinde paylaştı!
Yaşıyorsun ama yoksun. İnsan nasıl dayanır buna?
RepDr Lieutenant kendi profilinde paylaştı!
Bir gün bi spor salonuna cok cılız bi cocuk gelmıs ve demıs kı bu salonun on guclusu ben olucam demıs herkes gulmus ama salonun en guclusu gulmemıs
işte o kadim hikaye
emreedmrl Sith Warrior » @Efrii
doğum günün kutlu olsun nice mutlu senelere
çok teşekkür ederim :D
My_Immortal Sith Tyro paylaştı!
Konu hakkında düşünceleriniz nedir?? Dede paradoksu, zamanda yolculuk ile geçmişe gidilmesiyle oluşan bir tutarsızlığı belirten paradokstur.[1] İlk defa, bilimkurgu yazarı René Barjavel tarafından "Le Voyageur Imprudent" (Tedbirsiz Seyyah) adlı romanında bu paradokstan bahsedilmiştir.

René Barjavel bu paradoksu şöyle açıklar: "Zaman yolculuğu yapan birinin geçmişe gidip dedesi babaannesiyle tanışmadan (ya da henüz zaman yolculuğu yapan kişinin babası doğmadan) önce ölümüne sebep olduğu düşünüldüğünde zaman yolcusunun doğumu mümkün olmayacaktır. Bu yüzden geriye dönüp dedesini öldürmesi de mümkün olmayacaktır. Bu durumun çoklu evrenlerle ilgili olduğunu söyleyen teoriler vardır. Paralel evrenler teorisine göre dedesini öldüren kişi gelecekte var olmasa da dedesini öldürdüğü zaman diliminde yaşamını sürdürebilir. Dedesini öldürdükten sonra evren dallanır ve dedesi başka bir evrende var olmaya devam eder. Dedesini öldürür ve tekrar zaman yolculuğu yaparak günümüze gelirse babası hiç doğmamış olacaktır. Fakat kendisi bunların dışında kalarak var olmayı sürdürecektir. Buna zamandan bir süreliğine ayrılma denilebilir." Kaynak:Vikipedi
Gizlenen 3 yanıtı da gör! Çatlarsın yoksa...
Geçmişe gidip büyükbabanı öldürmene gerek yok. Bir taşı yerinden oynatman bile çok büyük bir kelebek etkisi yaratıp bütün geleceği değiştirir.
Evrende sonsuz olasılıkların her birinin ayrı bir paralel evren olduğunu düşünüyorum. En ufak atom hareketine kadar. Büyük ölçekten başlayarak atom boyutuna inerek açıklayayım. Bunu okurken gözünü kırptığın senaryo ve kırpmadığın senaryo var diyelim. Gözünü kırptığın senaryoyu ele alalım göz kırpman için gereken sinir iletiminin 80 m/s olduğu ve 120 m/s olduğu iki senaryoyu ele alalım. 120 m/s olan senaryoyu seçelim. Sinirdeki iyon konsantrasyonundaki değişimde çok ufak bir anda sallıyorum 5 potasyum iyonunun çıktığı ve 1 potasyum iyonunun çıktığı senaryolar var. 1 potasyum iyonunun çıktığı senaryoda o iyondaki ilk orbitaldeki elektronun da çekirdek etrafında saniyede 80.000 ve 100.000 km hızda döndüğü senaryolar olsun.

Son olarak.. gözünü kırptığın, sinir iletiminin 120 m/s olduğu ve sinirdeki potasyum iyonunun 1 tanesinin ilk orbitaldeki elektronunun saniyede 80.000 km hızla döndüğü şimdiki zaman senaryosu *Mars gezegenindeki rastgele bir çakıl taşının kabon atomundaki spin kuantum sayısı -1/2 iken gerçekleşiyor + olarak bunu evrendeki her atom ile tek tek kıyaslıyoruz. Her senaryo, her bir olasılık ile tek tek kıyaslanıyor. Ortaya muazzam bir sayı çıkıyor. Sonsuz kavramının büyüklüğünü böyle idrak etmiştim ben, çünkü her senaryoyu tek tek kıyaslasan bile evrendeki atomların sonuçta sınırlı sayıda olduğunu farz edersek yine de sonsuza ulaşamıyoruz.

Yani bu büyükbaba paradoksunda senin zaten geçmişe gittiğin bir senaryo var ama geçmişe gider gitmez orada mahsur kalıyorsun bütün gelecek senaryoları değişiyor. Sen sadece mevcut senaryonu değiştiriyor gibi görünüyorsun ama bu senaryo zaten paralel evrenlerin birinde var.

Şu an bizim evrenimiz belki hiçbir çağda zaman makinesinin icat edilmediği ve dolayısı ile henüz bir zaman yolcusunu görmediğimiz senaryolar zincirinden oluşmuştur.
Zamanda geri gidebilme diye birşey yoktur. Fakat ileriyi görebilirsin. Her daim var olduğun zaman diliminden ilerisine doğru hareket edip ileriyi değiştirebilirsin ama asla geriye dönemezsin bunun sebebi ışığın kırıldıkan sonra mor kısma doğoru yavaşlamasıdır. Geçmişte olan olaylar hakıında o zamanda bulunmasan bile bilgi alabilirsin ama buna bazıları geçmişe dönmek der ama aslında bu ılığın kırılmasından sonrayavaşlayan kesimleri uzay boşluğunda yakalayıp yorumlamaktır. Onu değşitiremezsin, onu yönetemezsin olan olmuştur sadece ne olduğu hakkında bilgi alırsın. Örneği geleceği de bu şekilde değiştirebilrsin ama.

Farzekdelim ki bundan 300 sen eönce güneşte yaşanan bir büyük patlamadan kopan bir cism yaklaşık olara koptuktan 420 yıl sonra dünyay çarpacak ve dizanorların başına gelen muhabbet insanlığı ortadan kaldırcak.

Ama senin teknolojin şuanki webb teleskopundan çok daha gelişmişini yapmayı başarmış ve tam kopmadan 300 sene sonra dağılan mor ıoşıklardan bilgi ytoplayarak 300 sen eönceolan patlayaı öğrenebilmiştir. Bununüzrine 120 sene sonra dünaya gelecek olan göktaşının olasılığını bulurbüyüklüğünü hesaplr ve dünya çarpmadan önc euzay boşluğunda onu yopk edecek bir teknoloji üğretebilir.

Geçömişi öğrenebiliyoruz ,müdahale edemiyoruz ama eğer ki geçmişte yaşanan şey bulunduğumuz zamanın ilerisinde bize zarar verecekse veya bizi etkileyecek bir durum oluşturduysa işte bunu değiştirme şansımız var, çünkü ne olacağını öğrenmiş oluyoruz.

Şuandaki webb teleskopunun yapması geerken de taa bing bang den bu yana uzay boşluğunda süzülen o mor ışıkların yakalayıp geçmişte aslında tam olarak neler yaşandı neler oldu bunun hakkı bilgi almak.
Vader Zaman göreceli bir kavramdır 😎🤓
My_Immortal edğildir ışık hızının saatde aldığı yoldur zaman. Buna etki eden faktörler tabii ki vardır ama dünya içerisinde yoksa mzan hesaplanırken ışık yılı falan denir hatta uzay ortamı baz alınır.
Vader çalışırken zaman geçmiyor ama tatilde çabucak geçiyor😭 neden
My_Immortal hisslerin göreceli demekki :D
Yukarı