Kaydol
Giriş

Bacanak

H***** Z*******
Sithari
İstanbul
Aralık 2021
THIS WORLD IS COMPLETELY WORTHLESS. THERE IS NOTHING LEFT IN IT BUT MISERY.
Takip ettikleri tümü
Takipçileri tümü
Cevapladığı yorumlar
screwcryer Sithari paylaştı!
opera gxten girdiğimde bir şeyler izlemeye çalışırken sürekli ekrana qr kod geliyor ve kapanmıyor bu sorunu yaşayan başka biri var mı
Gizlenen 5 yanıtı da gör! Çatlarsın yoksa...
Ben de yaşıyorum nasıl kapatıcaz acaba bunu
aynı sorunu bu gün ben de yaşadım en son çare tarayıcıyı silip geri yükledim sorun hala devam etti, şuan google chrome kullanarak giriyorum
ekrana çıkan o eklentiye ''Video pickup'' deniyo ayarlardan kapatmayı denedim ama olmadı.
Aynen bende de öyle Video pickupı kapatsam da bir şey değişmiyo
bende de aynı sorun var
Ayarlarda arama kısmından "video ayırma"yı aratın, çıkan kısımda "Video açılır penceresini etkinleştir" seçeneğinin checkini kaldırın. Ben böyle çözdüm.
opera://flags => *Use surface layers in Video Pop-out* => Enabled
Değişmezse disabled yapip deneyin.
Lordun dediği olmazsa yine flags kısmında Send video to phone var onu disabled yaparsanız çok büyük ihtimal sorun çözülecektir.
çözüldü teşekkürler
dms kakashi mi diyosun
Kurapika78 Sith Saber paylaştı!
James Webb Teleskopu L2 Yörüngesine Ulaştı ! bilim uzay bilgi

James Webb teleskobu L2 yörüngesine an itibarı ile ulaştı. Dünya’nın şimdiye kadar yapılmış en büyük teleskopu 25 Aralık 2021’de fırlatılmıştı ve 25 Ocak 2022 tarihi itibariyle hedeflediği yörünge olan L2 yörüngesine başarıyla ulaştı.

L2 Yörüngesi Nedir ?
L2 veya ikinci Sun-Earth Lagrange olarak adlandırılan nokta, Dünya’ya yaklaşık 1.6 milyon kilometre uzaklıkta. Neden bu noktayı hedeflendiği hakkında kısaca bahsetmek gerekirse uzun uzun yazmadan özetle Yerçekimi. Güneş ve Dünya’nın yerçekimlerini kullanarak, Uzay’da daha rahat ve yörüngede kalacak şekilde dolaşılması için burası seçilmiş. L2 Yörüngesi Güneş ve Dünya’nın çekim kuvvetlerinin dengelendiği en güzel yer.

Şimdi Ne Olacak ?
James Webb teleskopu şimdiye kadar yapılmış en büyük uzay teleskopudur. 6.5 Metre aynaları ve devasa büyüklüğü ile Uzay’dan Hubble Teleskopu’na göre çok daha fazla ışık toplayabileceği, 13,5 Milyar yıl geriye yani Büyük Patlama’dan sonraki 100-200 milyon yıl arasındaki dönemlerden veri toplayabileceğimizi umuyoruz. Bu özetle şu demektir, eğer teleskop hiç bir sorun olmadan kurulumu gerçekleşir ve veri toplamaya başlarsa, Büyük Patlama ve Evrenin Başlangıcı ile ilgili varsayımları kanıtlayabileceğiz veya daha da ötesi, yeni bulgular keşfedebileceğiz. İnsanlık için gerçekten çok ama çok önemli bir olay.

İlk Veriler 5 Ay Sonra Gelecek
Teleskop L2 Yörüngesine yerleştikten sonra adım adım kurulumuna geçecek. Tüm kanatların açılması, kurulumun tamamlanması ve aynaların veri toplaması için yaklaşık bir 5-6 ay süreden bahsediliyor. Şu ana kadar hiç bir pürüz olmadan Dünya’dan yaklaşık 1.6 Milyon Kilometre uzaklığa 6.5 Metre büyüklükte aynaları olan bir teleskopu göndermeyi başardık. Umarız bundan sonra da bir sorun olmadan verileri toplamaya başlarız ve Evrenin Başlangıcına gerçek bir yolculuğa çıkarız.
Gizlenen 18 yanıtı da gör! Çatlarsın yoksa...
Teleskopun büyüklüğü ile ilgili bilgi sahibi olabilmemiz için NASA'dan aldığım bir görüntü.
AA’nın Hazırlayıp Sunduğu Bilgilendirme Posteri
O kadar etkileniyorum ki şöyle şeyler oldukça, gelecek yeni şeyler için sabırsızlanıyorum da ama tabii paylaşılırsa hepsi
Geçmiş meşmiş demişsin de millet şimdi bu ne ne geçmişi fantastik film mi diyecek kafaları zaten az çalışıyor hoplatacaksınız.

Mantığı şu örneğin bugün 25 Ocak 2022 bugün dünyada öğlen saatlerinde görüğümüz gündüz ışığı aslında bundan tam 50 yıl önce güneşten hareket eden ışık. Dünyamıza gelmesi 50 sene sürdü bugünümüzü aydınlattı.

Uydunun şuan bulunduğu yer Ekzozfer olarak nitelendirilen gerçek uzay bölümü yani dünya atmosferinin en üst tabakası gerçek uzay olarak kabul ediklir. Çok nasir olarak gaz bulunur ve uzay boşluğu olarak kabul edilir.

Bu karmanın bir alt bölümü ise Termosfer dir. dünya atmosferinden 100KM karman hattı ile 700Km Egzozfer hattı arasında bulunan alana denir. Burada gazlar çok yoğun bilgi alışverişi çok kolay sağlanır o yuzden normal uyduların hepsi bu alandadır.

Termosfer çok yoğun bir alanken Ekzozfer az yoğun ortamdır. Güneşten çıkan ışınlar dünya termosferi gibi bir çok uydu veya gezegenin termosferine takılıp bölünürler.

Yukarıdaki grafiklerde gördüğünüz gibi az yoğun ortamdan çok yoğun ortama geçerken beyaz ışık kırılır ve kırmızıdan mora kadar uzanan bir skala ile dağılır.

Hızı yavaşlar. Biz var olan uydularımızdan Termosferde en düşük veriyi mor olan ışığı yakalayabiliyoruz. Ama Egzozferde direk kırılmanın öncesine geçip kırmızıya yakın olan ışığı yakalayabilirsek hem cok daha fazla bilgi edinebilir hem de tam tersi termosfere hiç uğramayacak olan bundan 1000 yıl önceki beyaz ışığın kırılarak en güçsüz noktasındaki ışınları dahi yakalayıp buna göre tarihte geride neler olmuş görmemizi sağlayacaktır.

Geçmişe ait bilgi denmesinin sebebi işte tam olarak bu hala 1000 yıl mnceki küçük patlamaların yada bundan milyar yıl önceki o büyük big bangin salınan ışıkları uzayda başı boş gezmek zorunda amacımız onları yakalamak.
Böyle faydalı bilgileri ulaştırdığın için teşekkür ederim.
Yıllardır erteleniyordu fırlatıldığını öğrendiğimde gerçekten heyecanlanmıştım. Evrende bilmediğimiz o kadar şey varken büyük bir adım atıyor olmak güzel bir şey.
Edit: Ayrıca maliyeti 10 Milyar dolardır.
birde şeyi ekleyim zaman makinesi mümkün mü aslında mümkün ama geçmişten geleceğe mümkün var olan bulunduğun zamanında ha öncesin gitmek mümkün değill.

Örneğin güneşin sürekli patlaması ve x bir patlamanın bize 50 sene sonra ışık olarak gelmesi gibi. Düşünsene çok büyük bir patlama oluyor. sen gelişmiş bir teknolojidesin ve ışık hızını aşabiliyorsun yani ışık hızınan daha hızlı sehay edebilirsen güneşin o büyük patlamasının 40 sene sonra dünyayı yok edeceğini anlayıp daha hızlı birşekilde sünyaya gelebilir ve 30 sene sonra bu patlamanın dünyaya ulaşıp yok edeceğini bildirebilirsin. Bu olay dünyadakiler için sen szamanda yolculuk yapmış oldun ama kendin için sadece ışık hızını geçen bir teknolojiye sahipsin. yani ışığı geçtiğin an senin için zaman durmuyor ama ışıktan yavaş olan herşey için s en amanda atlayış yapiyorsun çok ilginç.

Mesela ışık hızına ulalşıp geçebilsek bu bizim neyimize yarayabilir. Güneşin yakınına konuşlandıracağımız bir uydu ile ışıkhızından daha hılzı birşekilde iletişim kurmamızı sağlayabilir. Örneğin uydunun anlık güneşteki değişimi bizne 3 ay içerisinde gelse ve bundan 50 yılsınraki günün kaç derece olacağını dahi önceden bilmiş olursun. Depremlere kuraklıklara yada oluşabilecek her türlü felakete 50 yıl öncden haber alıp o konuda kendine geliştirme şansını yakalarsın.

İşte bu uyduların manytığı tam olarak bu . Her defasında biraz daha ileri giderek daha hızlı iletişim sağlayıp güneşin yaratabileceği her felaketi öngörüp iyi yada kötü ona göre hazırlık yapmak.

çünkü evreni oluşturan şey güneş. gezegenleri yaratan, gezegenlere hayat veren. yazın olmasını sağlayan, kışık ne kadar soğuk yada sıcak geçeceğini belirleyen herşey o anki güneşin ürettiği enerjiyle alakalı.

Bir tanrı varsa o güneştir güneşi izlemleyebildiğimiz ve veri akışı hızını ondan üstün kılabildiğimzi an tanrıyı yenmiş oluyoruz.
Güneş tabi ki büyük ancak evrendeki keşfedilen diğer yıldızlar ile karşılaştırdığımızda çok çok masum bile kalıyor. Güneş'i tanrı kabul edersek Stephenson 2-18'e ne diyeceğiz :) Tabii ki büyüklük karşılaştırması yapmadığınızı biliyorum ancak evren sadece güneş sistemimizden mi ibarettir ? (Stephenson 2-18 > https://tr.wikipedia.org/wiki/Stephenson_2-18 )
Kurapika78 hi birşey kabul etmeyceksin dunyaya bir etkisi yok çünkü. mevsimlerimizi atmosferimizi o oluşturmuyor onuda başkası tanrı kabul etsin ama biz değil.
Bu mantığa göre buranın tanrısı sen misin sn vader? :)
Yorumlarda ufak bir bilgi yanlışı var. Güneş'in merkezindeki bir fotonun, Güneş'in yüzeyine ulaşması 10 bin yıl ile 170 bin yıl arası sürmektedir. Güneş'in Dünya'ya olan uzaklığı 149.600.000 kilometre, ışık hızı ise 299.792 kilometre/saniye'dir. Yani basit bir hesapla, Güneş'in yüzeyinden Dünya'ya ışık yaklaşık 8.31 dakikada gelir.
Rinnegan tamamen şimdi okudum yorumunu insanların anlayabileceği dilden anlatmakgerekirse diye başladım güneş ışığı ile merkezden gelen foton ayrıntısını yapamayacak olan kişilerden bahsediyoruz. Normal kırılmayan koşullarda 8.31 saniye öyle bir koşul yok ama. Bilgilerde bir yanlışlık yok o yüzden.

"Geçmiş meşmiş demişsin de millet şimdi bu ne ne geçmişi fantastik film mi diyecek kafaları zaten az çalışıyor hoplatacaksınız."

şu şekilde başlayan bir cümlede photon ile devam eden bilgi vermemi mi bekliyordun?

bir de beni düzeltmeyin abi yapmayın bunu beni düzeltmeye calıştığınızda sinirleniyorum doğal olarak ve kendinize yazık edersiniz.

Ben sen gibi şu görseldeki bilgiye dayanarak bunu burayaa yazmıyorum.

Keninize bunu hak görmeyin. Milletin anlayacağı dilden bunu analtalım dediğim şeye sen hangi eğitimine hangi rütbene hangi uniden aldığnbilgiye dayanarak beni düzeltmeye calışıyorsun?

Olm sen kimsin? Sakın bir daha kalkışma buna. Haddini bil. Benim mesajda kullandığım 50 yılda o an 50 yazmak istemişim yani olay verielr değil neden "NASIL GEÇMİŞİ ÖĞRENİYORUZ" mantığını kavramaya yardımcı olması.
Seni düzeltmedim, yanlış olduğunu düşündüğüm bir şeyi düzelttim. Kimseyi düzeltmeyi kendimde hak görmüyorum zaten. Herhangi bir üniversite bilgisine dayanarak değil de NASA'nın internet sitesinde yer alan bilgilere dayanarak yazdım bunu. Eğer istersen kaynakça paylaşabilirim.

Kastettiğin şeyi de yanlış anlamışım kusura bakma.
Rinnegan yahu mert zaten adam nasanin bilgilerini 1. mesajda oaylasmamis mi? ben ustune bunu bu sekilde kimse anlamaz anlayacagindilden soyleyim dememismiyim demisim sinirlerin gergin bana iynamayin cidden hele bu saatlerde mesaji begenenleri falan oldursemmi diye dusunuyorum cidden bakin yoruluyorum ben Bacanak Apex Paradox ne varsa oldurcemmsimdi bu saatlerde iyi degilim artik tukendigimin saatleri.

bananiynamaywonr aben de uzuluyorum bir ton mailde aciklamanyapiyorsunuz yapmak zorunda kaliyorsunuz yapmayin.

su Bacanak mesela ilk hatasini bulucam oldun olm sen sadece zamanin geciktircez battin gozume bi kere ;)

hah iste sonra bu oluyor iyi mi boyle? degil yapmayin onyuzden.
Aq olayda ben yokum konu bana nasıl geldi yine yaa
Paradox benj senin ne kadar göt olduğunu napmaya calıştığını bilmiyor muyum sanıyorswun :) yanılıyorsun
İnce oynadım orayı ;)
Rinnegan Senin yüzünden durduk yere ben mimlendim oysaki kurallara aykırı bir şey de yapmadım hiç
Paradox olm tam birr çakalsın Bacanak şaka yapiyorum bu arada. espri niyetine yanlış anlamayasın.
Yok yok farkındayım ya
Yukarı