Kaydol
Giriş

emrecig

Emre Cigdem
Stormtrooper
Yurtdışı Diğer...
Nisan 2017
Türküm. Doğruyum. Çalışkanım.
Takip ettikleri tümü
Takipçileri tümü
Bağlantıları
İstatistikler
Diziler detay
T. Süre
0dk
T. Bölüm
0 / 0
Filmler
T. Süre
0dk
T. Film
0 / 0
 
Cevapladığı yorumlar
izleyen var mı
Nocturnals bu sezon geçen sezona göre daha yavaş gidiyor. 6. bölümde anca ortalık hareketlenmeye başladı.
İlk sezonu izlemediysen tavsiye ederim.
YunusEY Sith Tyro » V.I.P
Uygarlığın gelişmesinde sanat mı, bilim mi önemlidir?

Bu gün münazara kulübü ile katıldığımız münazara etkinliğinde uygarlığın gelişmesinde bilim in önemli olduğunu savunarak kazanmış bulunmaktayız fakat ben yinede değerli VIP üyelerininde fikrini merak ediyorum sizce "uygarlığın gelişmesinde sanat mı, bilim mi önemlidir?"
Gizlenen 31 yanıtı da gör! Çatlarsın yoksa...
Sanat olan olayları konu alır çoğunlukla bu yüzden geriye dönük olduğunu düşünüyorum . Bir resim bir şarkı geleceğe dair değildir . Sadece umuttan bahsedebilir . Ama bilim tanrının sanatını Görebilmemiz için bir araçtır . Hiç aşina olmasamda bilim diyeceğim . Bu araç hem geleceği hem geçmişi anlayabilmemiz için bir yol olduğundan gelişimi sağlayan bu günlere getirendir .
tardiskonsolu zaten ikisininde katkısı var ama burdaki amac hangisinin ağır bastığını tartışmak :thumbsup:
Bence bilim ve zeka önemlidir.
Erkisan tanrinin sanati bumu, boyle pis bir dunyami? buna sanatmi deniyor
Felsefe; en temel anlamda hem sanatın hem bilimin çıkış kaynağı.
ziyazn dostum dünyayı pis yapanların insanlar olduğunu bilmen gerekir hayvanlar bile acıkmadıkça avlanmazken biz insanlar bir birimizi okadar saçma şeyler yüzünden öldürüyoruzki o bize temiz bir sayfa bıraktı biz içine ettik olayın .Evet bende bu dünyanın bu halinden hiç haz etmiyorum ama bunu biz bu hale getirdik .
Erkisan o hayvanlar dongusunu ayakta tutan avlar ve avcilar yani bu siddet sadece insanlarin icinde degil herseyin icinde sadece bunun pis insanlardan ibaret oldugunu sanmiyorum
"Bir ülkede edebiyat ve sanattan çok
siyaset konuşuluyorsa
o ülke üçüncü sınıf bir ülkedir."
~Friedrich Nietzsche
Bilimin gerçeği arıyor olması güzeli arayan sanat kadar güzel olmadığı anlamına gelmez aslında.

Bilimde gerçeğin güzelliği vardır. Sanattaki güzelliği görmek için bakmak gerekirken bilimdeki güzelliği görmek için bilmek gerekir.

Bilim var elimizde her zaman. Yeteneğe gerek yok, iki göze sahip olmak yetiyor okumak için hatta görmeye bile gerek yok, görmeyen bilim insanları var.

En sade açıklama olarak; Bilim gerçektir ve gerçeği bilmek her zaman insanı ve toplumu ileriye taşıyacaktır.
Neanderthal bilmem öyle muhabbeti görünce aklıma geldi genel kültür olarak aklınızın bir ucunda dursun.
Sanat ruhu, bilim ise aklımızı bu nedenle yeni icatlar ile medeniyetler gelişir. Eğer gelişmekten bahsediyorsak bilim>sanat ama sanat her zaman gereklidir.
adelewolff "Ama sanat her zaman gereklidir" dersen bilimin bir noktadan sonra gerekli olmayacağını söylemiş olursun. Lütfen böyle bir şey söylemek istemediğini söyle bana. Bilim yokken sanat nasıl olsun ya? Da vinci bile bilimi hayatının merkezi yaparak sanatını icra ediyordu, keza diğer sanatçılar da aynı şekilde.
ziyazn dünyayı pis yapan tanrı mı ? yoksa evrende varlığı yokluğu bir insan mı?
jefrr bence boyle pis bir evreni yaratan tanri,iyiligi yaratirken kotuluge anlam kazandiran bir tanri
ziyazn evrenin pis olduğunu düşündüren ne ? iyiliğide kötülüğü biz yapmıyor muyuz tanrıyı suçlamak niye ? insanın en kötü tarafıda bu hataları kabul etmeye yatkın değiliz suçlanabilicek birşey varsa suçu ona atıyoruz. Allah söyletti şeytan yaptırdı :)
Bilim..Ama bilim de bir sanat değil midir? :) ziyazn Evren bana göre çirkin değildir.Herşeyiyle beraber bir güzelliktir,eşsizdir.Biz aciz insanlar bir kaç on yıllık hayatımızla anlam vermeye çalışıyoruz sadece.Işık yılı mesafede ne olaylar vuku bulurken bizler basit basit yaşıyoruz.Bence evren hakkında bilmediklerimiz o kadar fazla ki bırak çirkin demeyi güzel demeye bile hakkımız yok...Karincadan mona lisaya çirkin güzel demesini bekleyemezsin :) Bu olayın makro hali birde bunun mikro hali var ahahah...Yazık..
patchskin jefrr ben daha cok fight club kafasiyla yaklasiyorum biraz notr... ama guzellik kavrami bence son yillarda anlam kazanmaya basladi ondan once nasil bir halde yasiyorlardi, savas kan kin nefret. bana gore bir yerinde cocuklarin kafasina bomba duserken,kadinlar bin bir turlu zulme mahrum kalirken buna sebep olanlarin mutlu mesut yaptiklarini devam etmesi bu evreni guzellestirmiyor,yada bana gore guzel degil.

karinca dedin oda bir yem,av ve avci bu hep boyleydi dongu bu,herzaman boyleydi ne kadarda inkar etsek herzaman biri öldü baskasi yasasin diye, he buna doga diyebilirsin ,dongu diyebilirsin istedigin herseyi diyebilirsin ama bu dunyanin zalimligini ortemez.

benim sahsi goruslerim bunlar olaya dini acidan yaklasan bir kisi ile zaten hic tartisilmaz cunku din bu dusuncenin gercekligini ortadan kaldirmak istiyor.
Neanderthal Hayır demek istediğim sadece sanat bilimin arkasındadır bilim öncelikli olacak ama sanat hayatın bir yerlerinde olmalı.
adelewolff 'Ama' dan sonra dediklerin işi bozuyor. Boşver. :)
ziyazn Dine bağladığım ettiğim yok.Olay evrenin güzelliği.Bizim bu dünyadaki varlığımız bile başka canlıların ölmesi yok olması sayesinde gerçekleşti.Kendi varlığını bile zalimlik olarak görmelisin o zaman.Ben olaya evren gözüyle baktım sen ise dünya gibi bir ufaklığa bakıp varoluş zalim falan diyorsun.Varoluş bu,karşı koyamazsın öpüp başına koyacaksın.Benim değerli gördüklerim yıldızlar,canlı varlıklar,karadelikler,ışığın doğası vb. say say bitmez.İnsanlık daha atomun görüntüsünü bile bilmiyor.Elektron mikrosoplarıyla atom elektron bombardımanına tabi tutulup sanal bir görüntüsü oluşturuluyor.Hepsi bu aslında.Parçalanıyor parçalanıyor alt parçacıkları bitmek bilmiyor.Her seferinde içlerinde muazzam bir enerji barındırıyor.Bunlar ne peki?Nasıl oluştu? Nereye gidiyor?Niye bu kadar ufak ve etkisiziz.Bunlar eşsiz şeyler demek istiyorum sadece.Devasa bir ansiklopediyi karıştırmak gibi.Bilim işte bu sanatla uğraşıyor onu yorumlamaya anlamaya çalışıyor.Yüzyıllardır bir tarafımızı yırtıyoruz.Ama o kadar devasa ki.Bilinmezliğinin sırlı güzelliği evreni,ne kadar çemkirirsen çemkir esşiz kılar.Bu benim fikrim.
Bir karikatürden, filmden, romandan veya tablodan etkilenen tonlarca bilim insanı var. Işın kılıcının yapılması, görünmezlik pelerini, ışınlanma gibi.. İkisi de aynı derecede önemlidir diye düşünüyorum.
Geçenlerde bir makine tarafından yazılan kısa filme denk geldim. Cümlelerde anlam bütünlüğü çok fazla bulunmasa da geliştirilebilir bir durum olduğu için beklentim fazla.
jarjarbinks bu kısa filmle alakalı Barış Özcan'ın "Yapay bir zeka sanatçı olabilir mi?" adlı bir videosu var izlemenizi tavsiye ederim.
patchskin suan icin en mantikli gorunen o buyuk patlama teorisi,yani yukarda saydiklarinda birseylerin patlayip gitmesi nedeni ile ortaya cikti,gerci suan icin sen haksiz veya ben hakli diyemeyiz cunku ne oldugu dedigin gibi bilinmiyor ama senin gerceklerin ve benim gerceklerim var iste bu konuda elimizden birsey gelmiyor :)
Okuduğum yorumlarda şu dikkatimi çekti "ikisi de çok önemlidir" well no shit.Bilimi savunurken aynı anda sanatı da savunuyorsan münazara olmaz o sanki."uygarlığın gelişmesinde sanat mı, bilim mi önemlidir?" sorusunun 1 cevabı olmalı.
(Bkz:Münazara)
Benim fikrimde Neanderthal in yorumuna benzer.
ziyazn Neden bir yaratıcı var mıdır yok mudur muhabbetine getirdin olayı anlamış değilim. :) Zaten böyle şeyleri mesaj kutucuklarıyla tartışması güçtür.Boşver yani konumuz o değil. Ben herkes için ortak bir paydadan söz ediyorum.Evrenden yani.Evrenin bütün güzelliklerine,dünya at gözlüğü gölge düşürmemeli.O saydıkların bırak varoluşa hakaret etmeyi,bu ufak dünyanın güzelliğine bile gölge düşüremez.Resim tablosundaki ufacık bir lekeye bakıp eserin bütününe çöp demek,haksızlıktır.
patchskin acikcasi sana burayi sevdiren nedenleri o kadar cok sevmek istiyorumki ama yapamiyorum,sen tabloya iyi bir yerden bakiyorsun belki yada ben kotu yerde duruyorum
ziyazn O kadar şeyapmaya gerek yok.Kasmayacaksın,uslu uslu yaşayıp gideceksin.Yoksa çekilmez buralar :)
Sanat insanların duygularına dokunur, onları daha kaliteli bireyler haline getirir. Sanat ile iç içe olan bi toplum ince düşünebilen, düzgün iletişim kurabilen, kendini ifade edebilen ve empati kurabilen seçkin bir kesimdir. Bir toplumda insanlar birbirini seviyor, saygı duyuyor, yardımcı oluyor, sorunlarını beraber çözüyor ve birlik oluyorlarsa o toplum "uygarlık" kelimesi için en iyi cevap olacaktır. Fakat uygarlıktan kastınız eğer sadece gelişmişlik ise ve bunun içinde duygu yoksa bunun cevabı bilimdir.
Biri olmadan diğeri olmaz. İleri götüren bilimdir Fakat bilim üreticilik olmadan yapılamaz. Üretkenlik, yaratıcılık gibi etkenleri de bize sanat kazandırır diye düşünüyorum.
saintnsinner Stormtrooper » SB
Duru Umreye gidiyor galiba fragmanın sonunda
saintnsinner bence karanlık tarafa geçip konservatuardaki bebeleri kesecek.
saintnsinner daha çok ayin yapacakmış gibi bir havası var.
fuckan Jedi Spy » @emrecig
Commander'sın ya olum hala
fuckan hee,öyle oldu. ilk açtığımda stormtrooper'dım sonra Commander olmuş. Zaten makam da mevkide gözüm yok, dizi izliyim yeter :)
emrecig hadi hadi yapıyosun sende bir şeyler ufak isyanlar seziyorum ;)
varolaksoy Stormtrooper » Genius S1B3
einstein, gözümde git gide insanlaşıyorsun. bu hiç hoş değil. -_-
varolaksoy Aynştayn da olsa, insan insandır.
Yukarı